Duiven en Sens op zondag

Zaterdag harde wind, windstoten, neerslag en zwaar bewolkt weer was een punt om de vluchten uit te stellen naar zondag. Zondagochtend kon er gelukkig vroeg gelost worden in Sens en Duiven.
Sens samen met Friesland om 7 uur met een oost zuidoosten wind, later draaiend en in kracht toenemend zuidwest.
Duiven gelost om 7.30 uur met zuidwesten wind. 10 mee naar Duiven en mijn eerst getekende valt om 8.39 uur op de klep. Komt uit zoon Fransje x Stouwe-Douna duivin.
Een echte vitesse midfond duivin.
1680 mpm. Het leek nog wel een vroege duif, maar er zaten toch nog veel niet melders voor. Ze wordt in de vereniging 7e en in rayon 2 33e tegen 1572 duiven
In de vereniging en rayon wint Wessel Regtop. Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning. Totaal heb ik 4 prijzen in vereniging met 339 duiven.
In het rayon 2 prijzen.
Dan de fond. De duiven hebben het in het begin wat zwaarder gehad dan menigeen verwacht had.
Had zelf de verwachting tussen 14 en 15 uur en dan kwam aardig uit. Om.14.21 uur meldt de duivin Annette 2.0 zich. Een duivin gekregen van Espeldoorn-Dokter.
Een mooie tijd en daar ben ik als vitesse midfondspeler blij mee.
Verbaasde gezichten op de club. Haha.
Mijn tweede duif valt om 14.33 uur en zit ook nog redelijk op tijd
In de vereniging en rayon 3 prijzen van de 6. In de vereniging 3e en 8e tegen 186 duiven. In rayon 1 en 2 14e tegen 955 duiven. In het rayon is het deze keer Uithuizen wat de klok slaat.
In de vereniging wint Lippets. Van harte gefeliciteerd. Ik mis nog wel een goede duif van Sens. De 13-921 is nog niet terug. Paar keer erg vroeg in de Afdeling en bij de duifkampioenen. Balen Een goede vitesse midfond duif en had rekening gehouden met de harde wind op zaterdag. Balen en dat reken ik mezelf wel aan.