Druk

Er kwamen al diverse verontruste reacties over het uitblijven van nieuws op mijn website. Normaal gesproken probeer ik elke zondag een verslag te maken van de afgelopen vlucht.
Afgelopen weekend druk geweest. Er was niet alleen een vlucht, maar zaterdagmiddag een beachvolleybaltoernooi naast ons in het dorp bij het dorpshuis.
De zondag stond in het teken van Vaderdag (haha) en een onderlinge ponywedstrijd van de Markeruiters ( rijvereniging van de meiden van de pony’s )
Ik heb zelf ook nog een wedstrijdje gereden op de pony van onze dochter. S’avonds nog een verjaardag
Inmiddels is mijn moeder ook weer opgenomen in het UMCG, voor de chemokuur en aansluitend een stamcellentransplantatie,  dus ook hier wil ik graag naar toe om haar te bezoeken..
Spannende tijden en tijd tekort dus..

Op vrijdagmiddag kwam er een twitterbericht van de Afdeling “morgen goede omstandigheden half tot zwaarbewolkt wind west noordwest ”
Helaas, alleen het laatste kwam uit : zwaarbewolkt en wind west noordwest. Meestal zijn de duiven wel voor 16 uur thuis. 1x per jaar is er bij ons een beachvolleybaltoernooi. Het zal om 16 uur beginnen. Ik had al geregeld dat ik mijn module naar iemand kon brengen. Echter s’morgens zwaar bewolkt weer en af en toe een spatje neerslag zelfs. Ook kwam er een twitterbericht dat de lossingsplaats nog onvoldoende waren. Echter even later kwam de melding : beide losplaatsen 11.45 uur.  Ik verwachtte de duiven voor 17 uur.  Antennes aansluiten en hopen dat alles piept als er wat terug komt. Ik had op een gegeven moment pauze bij het volleybal, maar helaas geen duiven. Even later weer ff naar huis en toen zaten er 12. Mijn eerste was geklokt om 17.16 uur. Te laat. Het was de 13-921. 1190 mpm. Daarna vallen ze snel achter elkaar.
In de vereniging 379 duiven van 21 deelnemers. Te beginnen met plaats 30, 36, 37, 38 etc.  totaal 9 van de 22 prijs
Winnaar wordt B. Dik uit Assen. Hij klokt zijn eerste om 16.59 uur, maar zijn 2e pas om 17.22 uur. Een vreemd verloop.
in rayon 2 1697 duiven te beginnen op de 67ste plaats. Totaal 12 van de 22 prijs.
Ik mis er nog 1. De eerste prijswinnaar van een paar weken geleden. Jammer. Het was een zomerjong van vorig jaar, met alleen natour. Te weinig ervaring ?!

Inmiddels is het donderdag. Inkorfdag van de eendaagse fond. Hier doe ik niet aan mee. Morgen korf ik weer in. Mijn duiven gaan naar de Vitesse vlucht vanuit Heusden-Zolder.

Binnenkort meer nieuws…