De vakantie zit er op

Vorig weekend geen duiven meegehad op de vluchten Sens en africhting jong. We zijn een weekje weggeweest naar Zeeland. Heerlijk er ff tussenuit.
Ze zijn prima verzorgd door een niet duivenmelkster. De paarden en duiven zijn prima door haar verzorgd. Zo kunnen we met een gerust hart op vakantie! Inmiddels weer terug en de jonge duiven nog een paar keer weggehad deze week. Ook de oude duiven zijn nog een keer weggeweest.
Vanavond 30 jonge duiven ingekorfd voor de eerst officiële vlucht vanuit Venlo en donderdagavond 15 duiven op reis gestuurd naar Arlon.

U heeft nog een verslag tegoed van de vluchten van 11 juli
Vanuit Enschede jong training en Rethel oud midfond.
41 jonge duiven moesten terugkomen vanuit Enschede, 85 km. Dat ging moeizaam, ondanks het mooie weer kwamen ze heel traag. Ook vrij laat meldde de eerste duif zich, bleef ook nog eens 10 minuten vliegen, maar goed dat het niet voor het echie was. Uiteindelijk zijn er 8 stuks niet terugkomen. Beetje teveel. Hopelijk gaat dat morgen veel beter.
De vlucht met de oude duiven vanuit Rethel ging vele malen beter. 16 stuks, gelost om 7.30 uur met 412 km. Om 12.38 uur viel mijn duivin 18-616 op de klep. Op de meldingssite zat ze mooi op tijd. Om 13.05 uur had ik er 12 , deze hadden prijs in de vereniging en in het rayon maar liefst 14 prijzen. Dit betekende ook nog een 5e grootmeester van Afdeling 10 , een mooie opsteker. Mijn eerste duif was in de club 2e en in rayon 2 4e tegen 1117 duiven. In het noorden ( rayon 1 t/m 4 met 3958 duiven ) een mooie 21e plaats.
Hieronder de stamboom van de 18-616

Nu hopen dat de duiven morgen in Venlo en Arlon op tijd gelost kunnen worden. Allemaal succes !!