De eerste midfondvlucht

Voordat ik met het vluchtverslag begin, eerst nog wat anders.
Vorige week zondag alleen maar het wedstrijdverslag vermeld, maar vorige week maandag kwam Mark Espeldoorn de laatste ruilduiven brengen.
Een paar prachtige jonge duiven die hopelijk goede resultaten gaan neerzetten. Daarnaast had Mark nog 2 jonge duiven bij zich.
Thijs Dokter ( vader van Annette ) had Mark 2 schitterende jonge duiven meegegeven die voor mij zijn. Super toch. Wat een leuk aanbod.
Thijs nogmaals bedankt.
Inmiddels zitten onze ( Team Ekehaar-Ter Apel ) Tsjechië duiven op hun hok, alleen is dit op de site van deze one loft race nog niet bijgewerkt.
We wachten het af.

Aangezien de resultaten van gisteren niet zo goed waren, eerst maar een paar referenties ( ik lees dat meer liefhebbers dat doen ..)
De combinatie Espeldoorn-Dokter pakken zaterdag een duif van mij als eerste. Deze jaarling wordt bij de sterke vereniging in Ter Apel 4e.
In rayon 8 tegen 3336 duiven is het een 14e plaats.
De heer Blomberg uit Smilde draait ze ook super, vorige week op Tongeren, zijn 2e duif heeft hij in 2015 gehaald op een bon bij mij. Deze duif wordt in rayon 1 9e tegen 1809 duiven.

Dan de vrijdagavond. 30 duiven in de mand en op naar het clubgebouw. Totaal 729 duiven van 30 deelnemers. “echt duivenweer” , “nu moet je ze hebben” zijn zomaar een paar kreten die bij dit weer en omstandigheden horen in de duivensport. Noord-oosten wind en circa 20 graden. Isnes , bijna 302 km.
Hopelijk wel een beetje op tijd los en geen inversie, want zaterdag om 16.30 uur hadden we een feest met circa 75 personen omdat Minke 40 jaar is geworden. Uiteindelijk zijn de duiven om 9 uur gelost. De verwachting was ongeveer 4 uur vliegen. Friesland ging harder maar hebben ook meer voordeel van de oostenwind. Het duurde even wat langer, na een paar ere rondjes valt de duivin 15-293 om 13.26 uur (1132 mpm ) op de klep. Een minuut later gevolgd door de 13-925. 2 goede duiven als eerste, maar al snel blijkt dat het lang niet snel genoeg is.
De eerste van de club valt bij Wessel Regtop om 13.12 ( 1208 mpm ) een super tijd en goed voor een 3e plaats tegen alle ingekorfde duiven van Afdeling 10 Noordelijk gedeelte. Wessel gefeliciteerd. Uiteindelijk word ik 29,36 etc. met 13 prijzen van de 30. Dat is genoeg, maar had graag wat vroeger willen zitten.
In het rayon word mijn eerste duif 102 tegen 3149 duiven, met ook 13 prijzen van de 30.
Zaterdagavond nog 2 kwijt. Hiervan valt zondagochtend 1 op de klep. Hij kon wel in de spoetnik, maar niet in het hok.
Toen dacht hij dan ga ik nog even op de grond zitten en dat is hem fataal geworden. Resultaat allemaal veren voor het hok en de duif is meegenomen door de roofvogel. Wat een ellende is dit en wat word je knettergek van die rovers.
We gaan ons best weer doen voor de volgende vlucht. Dit was even een tegenvaller, maar volgende week weer nieuwe kansen.