De eerste midfondvlucht vanuit Quievrain

Afgelopen vrijdag 23 duiven ( 9 doffers en 14 duivinnen) in de mand gedaan. Paar duiven thuisgelaten, komen slecht, dus ff weekje rust.
Deze keer Noord en Zuid gelijk los in Quievrain. Zuid zal naar Vervins, maar er ontbrak een lossingsvergunning…
Een vroege lossing, de duiven zijn gelost om 7.30 uur met een zuidwesten wind.
Friesland lost, ook in Quievrain, al om 7.15 uur en Noord Holland ook in Quievrain om 8.15 uur ?! Slecht vertrek of….
Er zaten wel buien op de vlieglijn en het was niet overal even helder…
Ik had de verwachting dat ze wel tegen de 100 km per uur zouden vliegen. Met een afstand van 347 km naar Ekehaar, had ik tegen 11 uur duiven verwacht. Om 11.09 klok ik mijn eerste duif. Een duivin van 2011. (11-511) 1580 mpm. Een minuut later gevolgd door nr. 2 en om 11.12 uur nr. 3
Dan moet ik maar liefst wachten tot 11.21 uur op nr. 4 . Bij mijn 2e zat een vreemde , landde eerst op het huis en ging veel later naar binnen..
Een jonge Belg.. Een zeer onregelmatige vlucht en bijzonder traag verloop. Om 11.34 uur heb ik er 8 en deze hebben in de vereniging prijs. In totaal waren er 604 duiven ingekorfd door 28 deelnemers. Bij een (noord)-oosten wind komen de duiven vlotter achter elkaar.
Op de meldingssite zag ik ontzettend hoge snelheden. De eerste van alles had maar liefst 1713 mpm en valt in Appelscha bij Marcel van Zanden. En dit met een zuidwesten wind ? Dit had ik totaal niet verwacht. Die heeft heel wat Friezen ingehaald..Een knappe prestatie !!
In de vereniging was het 8,11,15 etc. met 8 prijzen van de 23
In het rayon was het 30, 42, etc. met 11 prijzen van de 23
Wessel Regtop is winnaar van deze vlucht en 2e in het rayon. Van harte gefeliciteerd !!
Al met al kan ik niet heel erg tevreden zijn. Vorige week nog maar liefst 18 van de 25 in de prijzen. Het is niet anders, elke week is het anders, volgende week nieuwe kansen, om er nog maar eentje tegen aan te gooien…Op dit moment (zondagochtend) mis ik ook nog een goede doffer (13-921 )
Vele kopprijzen gevlogen en vorig jaar nog 2e duifkampioen Natour van Afdeling 10. Hopelijk komt hij vandaag nog terug.
Afgelopen woensdag heb ik nog 3 jonge duiven erbij gekregen van de Comb. Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel. ( 2 samenkweek en 1 zomaar ) Super !!
Sportvriend Wessel Regtop heeft ze voor mij meegenomen uit Ter Apel, bedankt voor het transport Wessel !!

We gaan de duiven weer voorbereiden op de 2e midfondvlucht !! Succes allemaal deze week.