De eerste jonge duivenvlucht

Afgelopen vrijdagavond was het dan zover. Inkorven voor de eerste jonge duiven vlucht van dit seizoen. Altijd weer een spannend gebeuren.
In totaal 29 duiven ingekorfd.
Totaal in de vereniging slechts 613 duiven van 19 deelnemers. Nog niet iedereen doet mee… de vooruitzichten waren warm en noorden wind. De wind was volgens mij wat variabel. De duiven zijn om 7.30 uur gelost in Deventer. 84 km.
Afstand op meldingssite en compuclub verschillen…
Om 8.38 uur klok ik mijn eerste duif. Om 8.39 uur mijn 2e. Helaas moet ik dan 10 minuten wachten, maar om 10 uur heb ik er 26 van de 29. Hier ben ik zeer tevreden mee. Uiteindelijk komt zondagochtend mijn laatste terug.
Helaas hoor ik ook andere geluiden. Veel duiven onderweg. In het zuidelijk gedeelte zijn de duiven in Gennep een kwartier na Friesland gelost. Gelost terwijl er allemaal nog duiven vlogen ? Zeg het maar… het NPO adviseerde 25 duiven in de mand, afdeling 10 maakt er 28 van en de auto moest volgepakt worden ivm vervoerscapaciteit.
Ook deze week tropische temeperaturen. Wat gaat er gebeuren ?
De resultaten van de eerste vlucht
Vereniging 613 duiven 6,10 met 17 prijzen
Rayon tegen 3615 duiven van 123 deelnemers 52ste met 6 prijzen
Wat een verschil, maar dit is wel vaker zo vooral de eerste vluchten.
De overwinning gaat naar Wessel Regtop. Van harte gefeliciteerd!!
Daarnaast is Chateauroux vervlogen.
Heel weinig duiven. Ja ja de fond is in, maar bijna niemand doet meer mee. Nog geen 400 duiven in het Noordelijke gedeelte van de Afdeling. Overwinning in de club voor Jaap Louwes. Van harte gefeliciteerd.
Op naar vlucht 2. Succes allemaal.