de eerste eieren

Inmiddels zitten de duiven een dikke week bij elkaar en zijn de eerste eieren gelegd.
Paar duiven omgekoppeld, een paar oude duivinnen hebben hun “oude” broedkooi terug.
Ook had ik 2 duivinnen tegen elkaar. De 322 ( winnaar van de jonge duivenvlucht vanuit Zutphen ) had in de winter tussen de doffers een broedkooi bemachtigd. Nu gekoppeld aan een duivin gebeurde er niets en toen ik een paar koppels tegelijk los had, liep ze tegen een andere doffer aan.
Hoe gek kan het lopen.
Bij de kweekduiven heb ik wel veel nieuwe koppels gemaakt en dan moet je wel geduld hebben. Ik wil ze altijd vrij snel allemaal los hebben.
Heb toch wel een aantal duivinnen die ook haar kooi van vorig jaar op blijven zoeken. Nu is alles goed ( hoop ik )
Met dit mooie, zachte weer begint het wel weer te kriebelen en dus de oude duiven ook even buiten gehad. Dit ging gelukkig goed.
Waarschijnlijk zijn de kriebels binnenkort weer weg, want er komt weer kou aan. Op zich gezond weer, maar wel bevroren waterbakken en afgesloten waterleidingen in de schuur. Wat mij betreft wordt het voorjaar…
Ondanks dat de duivinnen wat te dik zijn, hoop ik dat de eieren vlot achter elkaar komen. Het plan is om wat eieren van de kweekduiven over te leggen.