Corona en roofvogels

De vorige keer was de titel “het gaat beginnen ” maar zoals iedereen weet, houdt het Corana virus de hele wereld in zijn greep. Normaal gesproken, stond aanstaande vrijdag de eerste inkorving gepland voor een africhtingsvlucht vanuit het Duitse Baccum. Voorlopig hebben we in de maand april in elk geval geen duivenvluchten aldus onze minister president vanavond in een persconferentie. Hij noemde niet specifiek de duivenvluchten, maar de coronamaatregelen ( o.a.sportclubs gesloten )zijn verlengd tot en met 28 april. Ik moet nog zien of we in mei kunnen beginnen met de vluchten.
Gelukkig is hier iedereen nog gezond, voor ons zijn de postduiven een hobby. Veel erger is het voor de mensen / familie / vrienden die overlijden /ziek zijn, of geen werk of inkomsten meer hebben. Maar de hobby is hier momenteel niet echt meer een ontspanning. De oude duiven gaan al niet meer elke dag naar buiten. Wat een drama is dat. De roofvogel is momenteel behoorlijk actief. Als er duiven los zijn, is er wel eentje die er tussen duikt. De oude duiven zijn daarom ook al behoorlijk angstig. De jonge duiven heb ik geprobeerd een paar keer los te laten, maar nadat er een paar buiten waren, was het al raak. Gauw het hok maar weer dicht gedaan. Niet echt leuk zo. 1 jonge duif heb ik een keer gered, handen onder het bloed en duif zit nu met hangende vleugel in het hok…einde oefening.
Inmiddels zitten er ongeveer 50 en ze moeten echt wel een keer naar buiten. Binnenkort moet het maar gebeuren, rekening houden met een paar verliezen. In 2020 wou ik geen dubbel weduwschap spelen, maar vliegers tegen de kwekers, zodat er altijd een partner thuis is. Momenteel zitten er nog een paar duivinnen / kweekdoffers op nest, deze jongen gaan op bonnen weg. De doffers staan al een tijdje op weduwschap. Helaas komt er nu waarschijnlijk weinig terecht van het oude duiven vliegprogramma. In 2021 in elk geval gewoon weer dubbel weduwschap. Vliegers tegen de vliegers. Zoals ik ze nu heb zitten, is het wel extra werk en ik moet het mezelf maar niet te ingewikkeld maken. Het kost veel vrije tijd en er is niet zoveel…
Sterkte met het naleven van de Corona maatregelen en blijf gezond !!