Chimay

Het is inmiddels woensdag. Afgelopen weekend hebben we Chimay gevlogen. De eerste midfond vlucht. Er is al veel over gezegd en geschreven. De lossingen op vrijdag zijn het beste verlopen volgens mij. Dit kan echter alleen als je donderdag inkorft. Onze Afdeling heeft de duiven op zaterdagochtend gelost. ( vrijdag inkorven) Bewolkt weer met een slecht vertrek. Geen ideale omstandigheden. Gelost samen met Friesland om 7.15 uur met een zuid-zuidoosten wind. Op een gegeven moment kwamen er meldingen uit Friesland. Deze hebben uiteraard meer voordeel van de wind . Ik zal de paarden in het weiland ook nog ff water bijvullen.  Eerst ff gewacht, maar ik dacht ” het kan nog wel een half uur duren, snel water brengen ”

En ja hoor , uit het noorden kwam er een duif aan , geklokt om 10.46 uur met snelheid 1703 mpm.

Een duivin uit 2 duiven van voormalige combinatie vd Stouwe-Douna.  Maar dan is het wachten tot 11.10 en 11.14 uur op nr 2 en 3. 23 duiven ingekorfd.

Na precies een uur 8 duiven terug.  Om 12.10 uur klok ik mijn 12e duif. Deze hebben prijs in de vereniging.

Van de 12 prijzen 9 duivinnen en ( maar) 3 doffers

12 doffers mee en 11 duivinnen

In de vereniging een eerste prijs tegen 517 duiven.

In het rayon 3e, 81,116 etc tegen 2432 duiven

Van de gehele lossing een mooie 22e plaats tegen bijna 17000 duiven. Uiteraard,  geen duivenweer, misschien wel een geluksvlucht, maar altijd leuk als je vroeg draait. Om 14.11 uur mis ik er nog 1 en die moet jammergenoeg nog steeds komen. Op zondag vies warm weer met onweer en buien. Ook geen ideaal duivenweer en wellicht nog slechtere omstandigheden.  We zullen het nooit weten, achteraf weet iedereen hoe het moet. Op naar de volgende Chimay. Hopelijk betere omstandigheden.

De jonge duiven komen nu af en toe buiten, helaas komt de roofvogel ook af en toe langs… ook deze week bij de ouden bezoek gehad. Geen slachtoffers bij de ouden, maar in groepjes naar binnen , ook niet ideaal.