Chimay, de een na laatste midfondvlucht

Vrijdagavond 16 duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Chimay. Een afstand van bijna 360 km.
Een doffer staat inmiddels op 6 oude pennen en heb ik thuis gelaten. 10 duivinnen en 6 doffers.
Ondanks de voorspellingen van de Afdeling op twitter zijn de duiven op tijd gelost in Chimay. 7.15 uur. Het weer viel gelukkig mee.
Op de weerkaart ( Nederland) leek het dat het in het zuiden w-zw was en in het noorden w-nw.
Wel iets later dan verwacht klok ik om 11.40 uur de 14-378 uit mijn topdoffer, uit het Assen tijdperk (03-424) x duivin Koelma (12-836)
Deze duivin heeft in de vereniging nog niet gemist op de midfond.
Nu wordt ze 7e tegen 266 duiven van 19 liefhebbers. Nr. 2 (13-925) ook een duivin,komt om 11.42 uur vervolgens een paar op 11.43 uur,11.46 uur  en om 11.49 uur vallen er 3 tegelijk. Helaas piept er 1 niet en zodoende mist deze nu net zijn prijs. De prijzen zijn dan net verdiend in de vereniging.
Ik heb 8 in de prijzen.

In het rayon tegen 1323 duiven is het de 15e plaats. Hier in totaal 10 prijzen en daar moet je tevreden mee zijn. Je hoopt altijd op een vroege duif, maar dat zat er niet in. Deze was er wel voor Jaap Louwes uit Assen. Hij is nr. 1 in de vereniging, rayon en van alles !!
Ook de comb. Ottens doen het geweldig. 2 en 4 tegen alle duiven ( rayon 1 t/m 4 ) Heren van harte gefeliciteerd. Mijn duif is 45 ste tegen 4814 duiven.

En nu de volgende vlucht(en) Welke dat precies gaan worden, weet ik nu op zondag nog niet. We kunnen kiezen. Niets moet, alles mag…
Chateauroux is donderdag inkorven ( gelijk met de jaarafsluiting van school ) en op vrijdag kunnen we jong en oud inkorven voor een africhting vanuit Ommen. Op zich lijkt me Chateauroux leuk om aan mee te doen met 1,2 of 3 duiven. Maar heb weinig zin om zaterdagavond om 0.00 uur in het clubgebouw te zitten of zaterdag en zondag… maar als je hierop een leuke duif klokt. Hele andere spanning…Ik heb dit seizoen nog geen eendaagse fond gevlogen omdat het altijd gelijk is met een vitessevlucht.

Zoals het er nu uitziet, wil ik de jonge duiven wel meedoen, aangevuld met wat oude duiven, maar het plan was om ze vanochtend (zondag) ook een eind weg te brengen. helaas is het waardeloos weer hiervoor.  Gisteravond de jonge duiven nog los gehad voor een training, maar ook toen weer 2x een aanval van een roofvogel. Om gek van te worden. Resultaat, een groep van 20 een hele tijd weg en uiteindelijk 1 gewond terug aan de poot en deze duif heeft nog maar 2 staart pennen. Ik zag dat ie gepakt werd, even later los gelaten.

En hoe gaan we met de ouden verder, nu nog een week rust (eventueel ) en dan de 29ste juli de laatste midfondvlucht. Wat ga ik doen, koppelen op weduwschap verder. Als je ze nu al koppelt, zit je al snel met grote jongen…. dan nog een keer op eieren. Laatste midfondvlucht dus gewoon op weduwschap ?! Onduidelijkheid genoeg….

Omdat we sinds donderdagavond een jonge pup hebben ( Jack Russel Dino ) was ik vanochtend al vroeg wakker. Gisteravond waren er in Afdeling 10 en 11 geen duiven van Orange ( voor Assen ongeveer 995 km ) De eerste in sector 4 valt in Tuk bij Herman Brinkman. Deze duif valt om 4.54 uur en heeft dan bijna 970 km gevlogen ( zaterdag om 7 uur gelost ) Wat een knappe prestatie !! De snelste duif van Afdeling 10 valt bij…. Gerard Koopman om 6.28 uur.
Wat een geweldig seizoen voor dit team.