Budel, een vitesse vlucht

Afgelopen donderdag geen duiven ingekorfd voor de 2e fondvlucht.
Vrijdag met 22 duiven naar het clubgebouw. 10 doffers en 12 duivinnen. 1 voor de eerste keer en een paar na een weekje rust weer in de strijd. Ook een paar thuisgelaten.
De weersvoorspelling waren goed, na een hele dag regen op vrijdag, was het zaterdagochtend stralend weer. De duiven zijn gelost om 7.45 uur in Budel, een afstand van 200 km naar Ekehaar. Er stond een zwakke zuidwesten wind.

In de vereniging 276 duiven, in het rayon 1632 en alle rayons samen 5703 duiven.

Het werd een snelle vlucht. Ik had ze rond 10 uur verwacht, maar om 09.48 uur klok ik mijn eerste duif. Een lesbische duivin die inmiddels met een andere duivin op eieren zat. ( hier had ik vrijdagavond nog een jong duifje bij gelegd..) Ik twijfelde nog om haar mee te doen. Ik had vrijdagavond de duivinnen los gehad en die gaan dan bij de doffers naar binnen. Deze duivin (16-685 ) bleef enige tijd buiten zitten. De rest van de duiven had ik al in de mand…
Uiteindelijk dus wel mee en dan wordt het je eerste duif. Deze duivin heb ik als jonge duif gekregen van mijn duivenvrienden Mark en Annette Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel. Deze duivin heet inmiddels Annette. Is dit jaar al een keer eerder mijn eerste duif geweest en als jonge duif ook al eens. ( Soort van Frans Zwols )

Op de foto hierboven “Annette”

Gelukkig, deze week niet lang wachten op mijn 2e duif. Een minuut later volgt nr. 2.  En om 9.53 een viertal. Uiteindelijk 8 prijzen van de 20.
In de vereniging wordt het o.a. plaats 3 en 4. In het rayon 5e en 15e en in het gehele concours een 9e plaats tegen 5703 duiven. Een prima resultaat.
Winnaar van het goud en zilver in de vereniging is Jaap Louwes. Hij komt net tekort voor de hoofdprijs tegen alle duiven. Dit wordt de heer Sebens uit Zuidwolde.( met nestduiven, iets om over na te denken…  ) Heren gefeliciteerd !!
Ik heb niet ingekorfd op de fond, maar wil toch even de super uitslag vermelden van vriend Wessel Regtop uit Assen. 1 t/m 6 in de vereniging en 2 bij de eerste 10 in het gehele concours ( Noordgedeelte vanuit Troyes ) Een superuitslag. Wessel gefeliciteerd !!

We gaan de duiven weer klaarmaken voor de volgende midfondvlucht.
De jonge duiven beginnen over 8 weken, gisteren heb ik de 2 gedeeltes ( verschillende leeftijden ) bij elkaar gelaten, zodat ik nu 1 hok heb.
Het ene gedeelte vloog al goed, het andere begint net een beetje. Nu moeten ze. Binnenkort enten.

Allemaal succes deze week.