Arlon oud en jong Venlo

Mijn hokverzorger heeft het prima gedaan tijdens onze vakantie.
Donderdag 15 duiven naar Arlon gestuurd en vrijdag 30 jonge duiven naar Venlo
De jonge duiven die week nog wel 3x weggebracht. Ze hadden immers even stilgezeten. Ook heb ik 1x de oude duiven meegenomen.
De duiven konden zaterdag 25 juli mooi op tijd gelost worden, 7 uur met een wind uit het zuidwesten. Ik had de jonge duiven wat later verwacht, maar plotseling vloog er wat. Toen heb ik vlug mijn vader geappt dat er 1 vloog ( we hadden ze pas na 9 uur verwacht ) App verstuurd om 8.45 uur, duif geconstateerd om 8.49 uur. Inmiddels vlogen er meer en dan baal je wel. Op zich wel blij dat ze er waren, maar dan toch liever direct op de klep.
Uiteraard hebben meer liefhebbers hier last van. Uiteindelijk heb ik er om 8.53 uur 5 terug. Om 10 uur 13 stuks en dan vallen er 7 in 5 minuten. Om 12 uur mis ik nog 4. 2 komen nog in de middag in de regen en die andere 2 heb ik niet weer gezien.
In de vereniging heb ik 8 prijzen, te beginnen met 29 en 31. Ahmad Majid is 1e in de vereniging. Van harte gefeliciteerd !

Dan Arlon, tegen 10.45 uur vloog er een duif, je schrikt toch even, maar ziet al gauw dat het een jonge duif is. Dan plotseling vliegt er 1 bij, maakt een rondje en valt op de klep. 10.46 uur geklokt 1625 mpm. De 18-616 ( vorige week stamboom geplaatst )
Dezelfde duivin als 2 weken geleden. Nu goed voor een 1e prijs in de vereniging en rayon. In rayon 1 t/m 4 10e en in de gehele afdeling 18e tegen 8411 duiven. Een mooie prestatie.
Om 10.53 uur klok ik mijn 2e duif, ook nog goed voor een 3e prijs in de vereniging. Om 11.09 heb ik er 5. Deze hebben prijs in de vereniging.
In het rayon heb ik er 8 van de 15.

Nu is het wachten op de lossing van de jonge duiven in Sittard. Ik heb geen oude duiven ingekorfd op de fondvlucht.