April

Het is (te) lang geleden dat ik nieuws geplaatst heb op mijn website. Dit had wel een reden. De kop even bij andere zaken dan de duivensport.
Onlangs heeft mijn moeder niet zulk goed nieuws te horen gekregen. Op dit moment is ze in het UMCG en gaat ze de strijd aan tegen de k.. ziekte.
Wij blijven hopen op een goed resultaat.

Dan naar de duiven, inmiddels zitten er 42 jonge duiven in het hok. 3 jonge duiven van Theo Pander gehaald als ei, op een bon voor een koppel eieren !! en 2 jonge duiven van Wessel Regtop gekregen als verjaardagscadeau van mijn beide dochters. Een heel leuk en mooi cadeau !! De rest is eigen kweek.
Op dit moment liggen bij de kweekduiven nog enkele jongen die naar de Comb. Espeldoorn-Dokter gaan, we doen ook dit jaar weer aan samenkweek.
De vliegduiven zitten momenteel nog op nest / eieren. Of dit de eerste vlucht ook nog zo is, weet ik op dit moment nog niet.
Ik heb de vliegduiven een paar keer weggebracht. Hopelijk is het dit weekend ook mooi weer en kunnen ze nog een keer de mand in. 15 april staat de eerste officiële vlucht op het programma.

Er is binnen de afdeling ook heel wat gebeurd. We hebben inmiddels een demissionair bestuur, door het gescheiden vliegprogramma van Noord en Zuid. De laatste afdelingsvergadering is het bestuur opgestapt, maar er zijn geen nieuwe mensen opgestaan. 2 personen, maar dit is veel te weinig natuurlijk. Ben benieuwd hoe het afloopt. A.s. vrijdag is er weer een vergadering.

Onlangs ook bij Nanne Wolff geweest, de vliegduiven waren brandschoon, er werd aangeraden om een vliegduivin op de kweek te zetten, maar ja dat is net een goed vliegduif….
Verder had een oude kweekdoffer een beetje geel en vond Nanne het niet gek dat deze duif niet meer kan vliegen, is verlamd aan beide vleugels. Het is mijn beste kweekdoffer, is van 2006.
Even wat door het water dus..

Ik wens iedereen een heel succesvol en plezierig vliegseizoen toe.