april 2022

Het is alweer april. Ff een tijdje geen nieuws geplaatst. Dit heeft meerdere redenen.

Allereerst wil ik nog stil staan bij het bericht dat duivenkameraad en clubgenoot Wessel Regtop op 22 februari 2022 is overleden.
68 jaar , veel te jong !! Onbegrijpelijk hoe snel alles is gegaan. Vorig jaar het bericht dat hij ziek was en  dan binnen een jaar is hij er gewoon niet meer.
Niet te bevatten.  Sinds ik lid geworden ben van De Luchtbode in 1985 ken ik Wessel.  Een top duivenmelker en een aardige vent is er niet meer.
Op de natour speelde Wessel nooit mee en dan kwam hij wel eens bij mij kijken. Wat kon hij dan genieten als er een vroege duif aankwam en helemaal als het een duif van hem was. We zullen hem missen !!

En dan nog op 1 maart in het UMCG slecht nieuws te horen gekregen over de gezondheid van mijn vader. Hij heeft myelofibrose, maar daar is nu leukemie bij gekomen. Het ziet er slecht uit. We gaan inmiddels niet meer naar het UMCG, maar wekelijks naar het WZA voor nieuw bloed.  Moeilijk om te zien, dat het slecht met hem gaat, maar we helpen daar waar het kan. Zoals mijn ouders mij altijd hebben geholpen, help ik hun nu !!

 

Dan toch nog maar iets over de duiven. Het jonge duivenhok zit inmiddels vol. Er komen nog een paar bij, maar dan is het ook genoeg. Ruim 50 stuks,
het moet voldoende zijn, maar er zal ook nog wel eens duif op het menu van de roofvogel staan. Inmiddels zijn er al 3 oude duiven minder. Helaas gepakt door de roofvogel. Vorig weekend zijn de oude duiven in de mand geweest, prachtig weer. Dat weer is inmiddels wel veranderd. Koud en komende week wordt er veel regen verwacht.  Hopelijk kunnen ze binnenkort weer de mand in.
Op 16 april staat er een africhtingsvlucht van de Afdeling vanuit Zutphen gepland. Zal mooi zijn als ze mee kunnen om vervolgens een week later de eerste vlucht te spelen.

Allemaal succes met de voorbereidingen voor het nieuwe vliegseizoen !!