“Annette” wint afdelingsvlucht vanaf Weert tegen 5659 duiven

Wat een prachtige zaterdag. Mooi weer en een mooie overwinning in Afdelingsverband. 1e tegen 5659 duiven met een duif, in 2016 gekregen van mijn duivensportvrienden Mark en Annette Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel. Geweldig. Hier doe je de hele week je best voor. Na de dramatisch verlopen vlucht van vorige week ( nog steeds 4 duiven onderweg ) kwamen de dubbelvluchten eraan. Toch nog wel even lopen dubben wel of geen fond. Een paar misschien op de fond, maar uiteindelijk besloten om niets op de fond in te korven. Het was deze week niet de week met de meeste tijd voor de duiven.
Maandag ( 2e pinksterdag ) de hele dag meegedaan met een groot volleybaltoernooi bij ons in het dorp. Laat thuis, gauw even de duiven doen.
Ook woensdagavond op tijd op fiets naar Assen, voor een etentje met het volleybalteam van Minke. Ook nu ff gauw ervoor de duiven doen.
Op vrijdagavond 18 duiven ingekorfd voor de vitessevlucht vanuit Lommel. Aangezien er in Lommel gebouwd is, gaan de duiven naar Weert. Een afstand van 200 km naar Ekehaar. In de vereniging 355 duiven door 25 deelnemers. Op de fond waren er donderdagavond 162 duiven door 12 deelnemers.
Zaterdagochtend prachtig weer en de temperaturen zullen snel oplopen naar bijna 30 graden. Echt warm met een O-NO wind.
Friesland stond ook in Weert. Friesland lost om 7.45 uur en Die duiven gingen snel ( iets meer dan 1400 mpm ) maar die hebben met een oosten wind natuurlijk ook wat meer voordeel van deze wind.Om 8 uur worden onze duiven gelost. Even na 10.30 uur zag ik in de verte een duif aankomen, even een extra rondje over de schuur en landde om 10.34 uur op de klep. Goed voor 1295 mpm. Direct op de meldsite gezet en toen ik keek stond er 1 duif op !! Nu heb ik natuurlijk een van de kortste afstanden, maar er kwam geen duif meer boven. Geweldig, maar dan is het nog oppassen voor de niet melders. Deze groep is best groot ( erg jammer ) maar uiteindelijk pakt de duivin 16-685 alias “Annette” de overwinning in de vereniging, rayon en Afdeling. Een schitterende prestatie van deze duivin, gekregen als jonge duif van de Comb. Espeldoorn-Dokter. In de afstamming allemaal Frans Zwols duiven. Geweldige duiven heeft deze combinatie op het hok !!
In totaal in de vereniging 10 prijzen van de 18 te beginnen met 1, 7,14,15 etc.
In rayon 2 12 prijzen van de 18 te beginnen met 1,7,24,26
In de Afdeling 1e en 21e tegen 5659 duiven.
Goed voor het zelfvertrouwen, maar het kan volgende week wel weer bagger zijn. Dat is duivensport. Geen zekerheidjes.
We gaan ons best weer doen voor de volgende midfondvlucht vanuit Quievrain.
De fondvlucht vanuit Sezanne is overigens gewonnen door Wessel Regtop. Goud en zilver was voor hem en van het totaal was hij o.a. 3 en 5.
Een topprestatie. Gefeliciteerd Wessel !!