4e vitesse vlucht vanuit Heusden-Zolder

Iets later dan gepland, een verslag van de vlucht van afgelopen zaterdag.

Vrijdagavond 25 duiven ingekorfd. 3 minder. 1 duivin ( met lesbische neigingen ) had weinig animo om naar de doffer te gaan. Deze wou ik pakken en er bij doen… resultaat 6 staartpennen in de hand en de duif.. Deze jaarling duivin had nog niet gemist en stond bij de duifkampioenen maar toch maar niet ingekorfd. Verder thuisgelaten een reserve duivin en een duivin die elke week bij de laatsten zit.
Het zal mooi weer worden met een oosten wind. Op zaterdagochtend was het grijs en koud. Uiteindelijk probeerde de zon er wel een beetje door te komen en zijn de duiven om 10 uur gelost in Heusden-Zolder, een afstand van 229 km naar Ekehaar. Friesland had er om 9.45 uur gelost, dus ff opletten hoe snel die vliegen. Dit moet je de volgende keer niet meer doen, want Friesland vliegt met een oosten wind altijd harder… Dit blijkt ook nu weer. Om 13.07 uur klok ik mijn eerste ( jaarling ) duivin. 16-301 met een snelheid van 1226 mpm. Zoals ook veel andere jaarling duiven landde ze bij het jonge duivenhok. Wel jammer, want het duurt dan toch altijd even voordat ze geconstateerd worden. Deze duivin komt uit 13-921 , vorig jaar 2e duifkampioen natour Afdeling 10 tegen de 14-245 een rechtstreekse Koelma duivin ( heeft al een rayonoverwinning behaald, maar helaas in 2016 gepakt door de roofvogel )


Nr. 2 ( ook een jaarling duivin ) volgt een minuut later. Deze duivin komt van de Comb. Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel.  Om 13.28 uur had ik er 18 terug van de 25 en deze hebben allemaal prijs in de vereniging en rayon en Afdeling.
Het wordt in de vereniging 6,8, etc. tegen 658 duiven van 28 deelnemers.
In rayon 2 tegen 3131 duiven , 10,15 etc.  In rayon 1 t/m 4 ( gehele lossing ) tegen 11208 duiven / 506 deelnemers  begin ik met de 26e plaats.
Winnaar in de club en rayon is A. Majid. Van harte gefeliciteerd met deze overwinning. Hij wordt 2e van het geheel.

Zaterdagavond zijn Mark en Annette Dokter en Thijs Dokter op bezoek geweest. Er zijn 2 duiven verhuisd naar Ter Apel en 2 naar Emmercompascuum. Een gezellige avond !!

Afgelopen zondag naar Joure geweest, bonnen verzilverd bij de Comb. Koelma. Wim en Jolanda, wat een gedreven combinatie. Ze gaan er helemaal voor. Super fanatiek en een gezellige ochtend gehad. Met 3 super mooie jonge duiven huiswaarts gekeerd, waarvan er vrijwel zeker 1 naar het kweekhok verhuisd. Deze komt uit hun 101,  goede kweekduif x Anastasia, een geweldige vliegduif. Mijn 13-925 komt ook uit de 101. Ben er in elk geval erg blij mee.

Vrijdagavond inkorven voor de eerste midfondvlucht. De Vitesse volgt weer over 2 weken, gelijk met de fond. Er kan weer gedacht worden, wel fond, geen fond, wel fond geen fond….. splitsen of gewoon alles op de Vitesse… of fond….