2e jonge duivenvlucht prima verloop

Afgelopen vrijdagavond 2 uur later begonnen met inkorven. Vanwege de warmte een prima besluit. Tegen 23.45 uur werden de 602 duiven van de Luchtbode opgehaald met de vrachtwagen. 22 deelnemers en ze hoopten allemaal op een vroege lossing. En dat gebeurde. Om 7 uur zijn de duiven gelost in Deventer. Bijna 85 km in rechte lijn naar Ekehaar.
Op een gegeven moment vloog er een groepje duiven over 08.05 uur en kwam er 1 uit. Even later vloog er nog 1, maar ze speelden tikkertje met de zwaluwen. 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar er vlogen ook heel veel…Uiteindelijk klok ik om 08.07 uur 2 duiven 1251 en 1244 mpm. Dan moet ik toch even wachten op nr. 3 08.13 uur. Om 08.24 uur klok ik m’n 9e duif en deze vliegen prijs in de vereniging. Winnaar wordt A. Majid en hij wint ook in het rayon. Mijn ouders pakken ook een mooie vroege duif. Zij worden 2e en dit is een 4e plaats tegen alle duiven in rayon 1 t/m 4. Totaal 9028 duiven. Natuurlijk even navraag gedaan waar deze duif uitkomt en jawel de vader van deze duif komt uit 2 van mij. Toch altijd leuk. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat.
Eigen resultaten:
Vereniging 602 duiven 7,8 etc. 9 van de 29
Rayon 2642 duiven 9, 16 etc. 5 van de 29
Op zaterdagavond alle duiven thuis.
De fondvlucht vanuit Sezanne is in de vereniging gewonnen door Snijder-Mulder uit Vries. In het NIC was Marcel van Zanden de snelste. Een super resultaat was er voor Gerald Ensing. Hij wint niet alleen deze vlucht in het Noordelijk gedeelte van de Afdeling, maar vliegt er 4 bij de eerste 10. Grote klasse. Toch maar een keer op bezoek bij deze kampioen. Dit levert hem het fondkampioenschap on- en aangewezen op in de Afdeling. Heren, gefeliciteerd met de behaalde resultaten. Nu de jonge duiven weer klaar maken voor de volgende vlucht. Het wordt ( gelukkig) wel wat koeler. Ook voorspellen ze buien , eerst zien dan geloven.. veel succes