1e natourvlucht vanuit Varssenveld

Afgelopen vrijdag 39 duiven ingekorfd voor de 1e natourvlucht vanuit Varssenveld. Een afstand naar Ekehaar van 112 km.
Van alles wat ingekorfd, 14 oud en 25 jong. Ingevlogen duiven en herintreders. De hele week waren de voorspellingen dat het mooi weer zal worden op zaterdag. Het werd steeds een beetje minder mooi en op zaterdagochtend viel het inderdaad wat tegen. Geen zonneschijn maar bewolking.
De duiven zijn gelost om 8.30 uur met een nw wind. De verwachting was dat de eerste duiven voor 10 uur er zouden zijn, helaas, waarschijnlijk toch wat meer problemen met de bewolking en de wind. Op een gegeven moment vliegt er een groepje langs, 1 begint te zweven, je telt hem al, maar ze vliegen door… Om 10.09 valt mijn eerste duif op de klep, een oude duivin van 2015. 1132 mpm. Even later mijn 2e ook een oude duivin.
Als eerste jonge duif komt een herintreder. Dit is mijn 4e duif om 10.13 uur. Deze duif heb ik half juli opgehaald uit Spijk. Om 10.26 uur heb ik er 14 waarvan maar 3 jonge duiven. Deze 14 hebben prijs in de vereniging tegen 980 duiven. Veel duiven en toch hebben een paar liefhebbers nog niet meegedaan en een aantal hebben aantal jonge duiven nog thuis gelaten, anders waren we de 1000 gepasseerd. 32 deelnemers. Het aantal duiven was nu natuurlijk ook groter omdat er geen jonge duivenvlucht naast stond. Wel grappig, want aan de ene kant vind men dat er teveel vluchten zijn, maar nu willen ze er een jonge duivenvlucht naast hebben. Volgende week kan dit, ivm de nationale vlucht vanuit Vierzon was dit nu niet mogelijk. Hier was weinig tot geen animo voor. Nog geen 500 duiven in het noorden van de Afdeling.
In de vereniging begonnen met de 6e prijs en dus 14 prijzen. In het rayon deden we niet mee voor de kopprijzen. Mijn eerste duif was 33ste tegen 4079 duiven. Veel duiven in rayon 2. ( vooral in vergelijking met rayon 1 met 2040 duiven ) In het rayon 10 prijzen.
S’avonds mis ik nog 1, een ophaler. Heeft eerder in Hoogeveen gezeten van een africhting. Afgelopen maandagavond liep hij voor de hokken, ik kon hem van de grond pakken. Alles terug dus. Op naar de 2e vlucht vanuit Kalkar en donderdag inkorven voor midfond jonge duiven.