16 mei eerste vlucht Afdeling 10 vanuit Rheine

Na de persconferentie op 6 mei van Mark Rutte ging het in ene snel. Er kwam een versoepeling en na geweldig werk van de werkgroep Covid-19 kunnen we van start. Eerst nog wel veel werk te doen voor verenigingen en Afdelingsbestuur, maar uiteindelijk is het gelukt. De inspanning is beloond, weliswaar nog geen vluchten in competitieverband, maar het is even niet anders. Geen gezellig samenzijn bij de club. Het is dit of helemaal niets.
Voor Afdeling 10 betekent dit een pilot Duitsland vluchten. In de ALV van de Afdeling is dit door de meerderheid gekozen en aangezien we Duitsland in mogen met de duiven hebben we gisteren gelost in Rheine. Een afstand voor mij van bijna 97 km. Een prachtig lossingsstation, wat een ruimte.
In de vereniging hebben 19 liefhebbers ingekorfd. Nog lang niet iedereen, dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals :
het zijn maar trainingsvluchten, gezondheid liefhebber, geen gezelligheid bij de club ( duiven brengen en weer weg ), duiven niet goed genoeg afgericht en de andere vliegrichting( Duitslandvluchten ) Ik heb ze allemaal gehoord. Iedereen heeft zelf de keuze om wel of niet mee te doen.
Er waren totaal 466 duiven, waarvan er 30 naar Ekehaar moeten. De duiven zijn van de gehele Afdeling gelost om 8.30 uur met een westen wind.
De inschatting was rond 9.45 uur en dat klopte aardig, het werd iets eerder. In de verte zag ik 2 duiven gaan, toen plots een jaarling duivin op de klep landde. 9.41.50 met een snelheid van 1346 mpm. Om 9.44 uur mijn 2e en toen vlogen er 4. De roofvogel hield ze nog even bezig, maar uiteindelijk om 9.45 uur in de klok. Om 9.56 uur heb ik er 12 en deze staan in het vluchtverloop van de vereniging. ( 1:3) 4 doffers en 8 duivinnen,van beide 15 ingekorfd.
Mijn eerste duif wordt 9e. De eerste 4 zijn duivinnen. Snijder-Mulder heeft de snelste duif van de vereniging en is 4e in het rayon. Verder komen we er niet echt aan te pas. Mijn eerste duif is 112ste in het rayon.Ik heb in elk geval genoten van de aankomsten. Het moet nog wat sneller, maar het begin is er. Op naar volgende week.