Zomer, hittegolf, duivenvluchten en aankopen

Het is al weer te lang geleden dat er nieuws geplaatst is, maar met die hitte had ik er weinig zin in.
Inmiddels is het zaterdag en waardeloos weer, het is wel wat afgekoeld, maar nu nog grijs en slechte zichten. Op sommige plekken hebben ze behoorlijk regen en onweer gehad. Hier in Ekehaar helemaal niets.
De jonge duiven gisteren ingekorfd voor een vlucht vanuit Tongeren. Hopelijk lukt het nog vandaag. De oude duiven zijn inmiddels wel onderweg voor de laatste fondvlucht vanuit Chateaudun. Hierop heb ik niets mee.

Dan terug naar vorig weekend. We hebben de oude duiven donderdag ingekorfd voor de ingekorte vlucht vanuit Blankenheim.
De jonge duiven waren ( gelukkig ) afgelast door het NPO. De oude duiven zijn vrijdag om 7.30 uur gelost. Normaal gesproken ben ik altijd op vrijdag vrij, maar het is vakantietijd en deze keer moest ik werken. Flink balen, maar gelukkig kon ik er ff tussenuit. Goed uitrekenen wanneer ze thuis komen en dan vlug naar huis. Wat een drama vlucht deze keer. Ik zat er behoorlijk naast met het uitrekenen van de aankomsttijden.
Een vlucht om snel te vergeten. Eerste duif geklokt om 11.42 uur, de 925 een rechtstreekse doffer van Espeldoorn Dokter. 1104 mpm
Mijn 2e duif om 12.02 uur de 616 , duivin die de laatste 2x mooi op tijd geklokt is, is hiermee duifkampioen midfond in de club geworden.
Toen maar weer naar het werk gegaan. Om 17 uur had ik 5 duiven terug. Om 19 uur 10. S’avonds later nog 2 erbij , zaterdag 2 erbij en dus mis ik er nog 1. Dit valt mij 100% mee en had ik vrijdagmiddag niet verwacht. Mijn eerste duif wordt 7e in de club. Winnaar Comb. Smit-Mulder van harte gefeliciteerd. In de club 3e midfond onaangewezen en 6e aangewezen geworden. 1e duifkampioen

Afgelopen maandag samen met duivenmaat Mark Espeldoorn naar Elshout geweest bij GPS Auctions. Een aantal jonge duiven meegenomen, hopelijk versterking voor onze hokken. Binnenkort zal ik de stamboomkaarten toevoegen op de website bij de kwekers.
Ondanks de warmte was het een hele leuke dag. We hebben een rondleiding gehad van Lex de Jongh en een aantal duiven bekeken.
Alles uitstekend voor elkaar daar in Elshout !! Ook hebben we het nog gehad over hun veiling van prestatie duiven op 11 oktober 2020.
“Texel” (15-273 ) zal daar in de verkoop gaan. Deze duivin met 3x een eerste waarvan 2 tegen circa 10.000 duiven zal verkocht gaan worden.

Later meer.