Wederom een late lossing

Vrijdagavond 25 jonge en 12 oude duiven ingekorfd. In de vereniging waren er 581 jonge en 123 oude duiven.
De voorspellingen voor het weekend waren de hele week goed, maar vrijdag werd al duidelijk dat het lossen achter het welbekende front moest gebeuren.
Dit bleek ook het geval. In de ochtend hebben we nog behoorlijke buien gehad. Het werd wederom een late lossing. Om 12.30 uur zijn onze duiven in Duffel gelost. W-NW wind. Een afstand van 252 km. ( op de meldingssite 251 km )  Friesland had eerder gelost in Weert en die maakte een snelheid van 1466 mpm. Ook zag ik dat er op sommige plaatsen zuid in de wind zat. Het kon wel eens snel gaan.
Niet dus in onze hoek. Om 15.40 uur melden zich 3 duiven. 1 vreemde, 1 oude en een jonge duif. Snelheid 1324 mpm. Dit viel tegen en op de meldingssite bleek ook wel dat dit niet genoeg is. Vervolgens moet ik 6 minuten wachten op m’n 2 oude duif en 7 minuten ( na de eerste ) op mijn 2 jonge duif.
Niet goed genoeg dus. Uiteindelijk zijn de resultaten
Vereniging jong 9e etc. 13 van de 25 prijzen
Rayon 2610 duiven 40e etc. 12 van de 25 prijzen
Vereniging oud 6e etc. 6 van de 12 prijzen
Rayon 657 duiven 19e etc. 7 van de 12 prijzen
Het concours met de jonge duiven stond 44 minuten open en met oud 23 minuten. De duiven zagen er verdwaasd uit, sommigen waren nat en hadden enorme dorst. Al met al een vlucht om snel te vergeten.
De winnaar met de jonge duiven is Wessel Regtop en met de oude duiven Bert van Guldener
Van harte gefeliciteerd. Het enige pluspunt is dat de duiven inmiddels weer terug zijn. Zaterdagavond bij het klokken afslaan waren er in de club nog al wat duiven op stap. Ik miste er toen nog 2. Zaterdagavond laat is er nog 1 weergekomen en zondagochtend om 6.40 uur meldde de laatste duif zich.
In de club vond men het vreemd dat er vanaf een uur of 11 volop gelost werd in Duffel en dat wij er pas als laatste uitgingen. Verste afstand het eerst los ?! Waarschijnlijk zat het front nog in Gelderland en Overijssel, maar doordat het nu ook een vreemd verloop is geworden ( grote gaten in de aankomsten ) krijg je zulke vragen en volgens de “kenners”was het front wel eerder weg.
Op naar volgende week.