Warm lang weekend

Afgelopen vrijdag 20 duiven ingekorfd voor de tweede vitessevlucht. Venlo stond op het programma. 177 km naar Ekehaar. Het zal in tegenstelling tot vorige week zaterdag, warm worden.
Op tijd los was de gedachte, maar omdat het s’nachts behoorlijk afkoelt, heb je inversie en grote temperatuurverschillen in de lucht. Om 9.30 uur is er gelost met een oost noord oosten wind.
De verwachting was net binnen de 2,5 uur en dat kwam uit. “Texel” was mijn eerste duif. Geklokt om 11.53 uur met een snelheid van 1235 mpm.
Daarna paar minuten wachten en toen kwamen ze regelmatig. Om 12 uur 6 en om 12.07 mijn 8ste. 8 prijzen in vereniging en rayon. Van het gehele concours tegen 10673 duiven nog net bij de eerste 100.
Een 99ste plaats. Een grandioze uitslag voor clubgenoot Matty Lippets uit Smilde. Hij wordt 1,2 en 3 in de vereniging, maar is ook 1 en 2 van het gehele concours. Super prestatie !!
Van harte gefeliciteerd hiermee!!
Het duurde even wat langer voordat onze vereniging op de site van compuclub stond / was aangeleverd. We slaan nu elke zaterdag om 19 uur af. Daarna is het bestand ingezonden. Helaas was het een beschadigd bestand. Dit was niet gecontroleerd en dus moest er om 22 uur nog een keer iemand naar de club. Het is goedgekomen, maar het was inmiddels wel al 23 uur volgens mij. In totaal 5 duiven van onze vereniging bij de eerste 10. Helaas dus geen Schuiling duif.
In de vereniging begin ik op de 24ste plaats tegn 837 duiven. 32 deelnemers.
Volgende week nog maar een keer proberen. Maar als de weersvoorspelling uitkomt gaat het dan ook niet lukken, zuidwest 5 is iets teveel van het goede, denk ik. De echte vorm is er ook nog niet.
Inmiddels komen de oudste jonge duiven ook wat regelmatiger buiten. Dat moet ook wel, want het is zo half juni….
De jongste ploeg is er dit weekend voor het eerst uit geweest. Deze gaan niet allemaal de eerste toer mee.
Nu de oude duiven klaar maken voor Weert. Ander weer, andere duiven. Alleen de echte goede duiven zijn er elke week…