Versterkingen

Het is weer een tijdje geleden dat ik wat nieuws geplaatst heb. De hoogste tijd om iets te melden over de (hopelijk) versterkingen voor het kweekhok.
In augustus ben ik samen met Mark Espeldoorn naar GPS in Elshout geweest. Aanleiding voor dit bezoek was de verkoop van Texel (15-273) via GPS in november en we lazen dat GPS rechtstreekse duiven heeft van Maarten Huijsmans uit Hoogerheide. Een liefhebber uit Brabant die geweldig presteert met zijn duiven. We hebben hier samen 4 duiven aangeschaft, met in de stambomen namen als Doutzen, Super Cees, Olympic Roel, Bulldozer, Miss Universe etc. 2 duiven hebben naast Huijsmans bloed ook mevr. Snellen bloed ( Messi, een super kweker )
Met 1 duif hebben we wat pech gehad en daarvoor hebben we onlangs een nieuwe opgehaald. Verkerk x Huijsmans.
We zijn zeer benieuwd wat deze duiven op de kweek gaan doen. Binnenkort komen deze stambomen onder het kopje kwekers op deze site.

Ook ben ik in augustus op bezoek geweest bij mede bestuurslid en LC lid van Afdeling 10 Gerald Ensing uit Valthe. Ik had een bon van hem gekocht en op mijn verzoek is dit een zomerjong geworden. Voor de kweek dus. Het is er niet 1, maar ik ging met 2 prachtige jonge duiven naar huis, waaronder een dochter van zijn geweldige vlieg- en kweekduif Catootje ( een dochter van de bekende Tears, een super kweker ) Als het goed is, heb ik een doffer en een duivin gekregen. Een heel mooi kweekkoppel !!

Daarnaast ga ik binnenkort nog naar een liefhebber toe voor de laatste aankopen. Hierover later meer.
Dan stop ik ook met het kijken op internet van diverse verkopingen, want je wordt ontzettend lekker gemaakt met van alles wat op internet te koop staat. Ik had al ruimte gemaakt, omdat ik wat minder kwekers wil, maar het komt er gewoon weer op neer dat ik net zoveel koppels heb als vorig jaar.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik van zulke bezoekjes wel weer positieve energie krijg om er straks weer volle bak tegen aan te gaan ( hoewel de tijd nog altijd beperkt is )

Inmiddels is Texel bij GPS op de foto gezet ( wel btje kaal, maar dat is in deze tijd van het jaar zo ) We gaan in november zien wat het oplevert.
Texel, winnares van 4 eersten, waarvan 2 tegen circa 10.000 duiven. Ze komt in de veiling van super prestatie duiven, 8 november.