Uitgestelde lossing, onweer en regen

Afgelopen donderdag ingekorfd voor de laatste jonge duivenvlucht en vrijdag voor de eerste natourvlucht.
Quievrain met de jonge duiven 36 ingekorfd, totaal 400 duiven door 14 deelnemers.
Zutphen, natour, 30 duiven ingekorfd, totaal 778 duiven door 30 deelnemers.
Vrijdagavond waren de meningen al verdeeld. Wel of niet los op zaterdag. Afwachten maar weer en dat werd het.
Wachten, wachten…. Uiteindelijk is Friesland dichterbij gegaan en heeft nog gelost op zaterdag, maar die van ons zijn beide uitgesteld.
Vervelend is het dan wel om te lezen op de site van Maarten Hakvoort dat er wel gelost kon worden in Zutphen( de noordgroep ), maar dit niet mocht omdat het in Wijchen ( de zuidgroep ) niet kon.
Uiteindelijk zijn de duiven op zondag in Quievrain gelost om 9.30 uur en Zutphen om 10.00 uur. Buienradar gaf buien aan en dat kwam er.
Tijdens het opwachten van de duiven, onweer en regen…de eerste van Zutphen geklokt om 11.09 uur (1347 mpm) goed voor een 3e plaats in de vereniging. De 10-933 kleindochter van de 03-424 ( mijn beste duif in Assen- zie kweekduiven )
Het verloop was traag, waarschijnlijk is de regen de oorzaak. Duiven kwamen nat terug. 8 prijzen van de 30. Herman Mijlof wint de vlucht.
Van harte Gefeliciteerd. De felicitaties met de jonge duiven gaan naar Tienes en Arjan Ottens. Mijn eerste duif geklokt om 14.01 uur, 1276 mpm,
weer de 624 afkomstig van Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel. ( Jan Keen x Frans Zwols ) wordt 15e in de vereniging. Totaal 9 prijzen.
Op zondagavond tegen 19 uur nog 5 achterblijvers.2 late jonge duiven van de natour en 3 jongen van Quievrain.
Al met al niet tevreden, gelukkig nog wel 2e geworden met het jonge duivenkampioenschap in de vereniging. Hopelijk komen de achterblijvers nog terug. Op naar volgende week. De duiven gaan naar duiven.