Tongeren

Het is op dit moment nog een beetje lastig om het juiste ritme weer te vinden voor het plaatsen van tekst op mijn website.
Dit heeft verschillende oorzaken. Inmiddels is het vrijdag en heb ik gisteravond 26 jonge duiven ingekorfd voor Burdinne, een vlucht samen met Afdeling Friesland en voor de eerste natourvlucht vanuit Kalkar heb ik vanavond 20 oude duiven ingekorfd. Later meer hierover.

Nu eerst nog naar het warme weekend van vorige week. Het was lastig voor de lossingscommissie. Uiteindelijk zijn de duiven om 12.15 uur gelost in Tongeren , een afstand van 251 km naar Ekehaar. Het weer was op de lossingsplaats goed en de vlieglijn ook, behalve in de afdeling, daar was het wel wat minder. het was drukkend warm. In onze vereniging waren er 579 duiven van 18 deelnemers. 30 duiven moesten naar Ekehaar.
Mijn eerste duif klok ik op 15.53 uur 1367 mpm. Op de meldsite zag ik Majid al staan met een paar duiven steenvroeg. Geklokt in Assen om 15.35 uur . Een super prestatie en uiteindelijk ook de snelste van het gehele concours. Van Harte gefeliciteerd Ahmad ! Bij mij blijft nr. 2 even op het hok zitten en gaat gelijk binnen met nr. 3 en 4. Het is dan 16.02 uur . Het verloop is stroef. Om 16.29 uur is mijn 7e thuis. Deze hebben 1 : 4 prijs.
1 : 3 in de vereniging heb ik er 12. Zaterdagavond heb ik er 22 terug. Op zondag komen er nog 5 en op dinsdag nog 1 . 2 nog onderweg, maar ook al 1 apart gezet met ademhalingsmoeilijkheden…
Mijn eerste duif wordt 27 ste. Al met al een moeizame vlucht, maar de verliezen vallen mij nog mee.
Hopelijk gaat het morgen wat soepeler. Het zal wel wat koeler worden. Morgen wel een harde zuidwesten wind.
We gaan het zien, hopelijk morgen vlug weer terug. Geniet van de aankomsten !