Tilburg en Morlincourt

Op donderdagavond 17 jonge duiven ingekorfd voor het nationaal concours vanuit Morlincourt. Voor mij een afstand van 451 km.
De deelname viel mij behoorlijk tegen. In Assen zijn er 277 ingekorfd door 14 deelnemers. In de gehele Afdeling was dit 4635 .
Hiervan zijn er 1187 duiven van rayon 1 t/m 4.
Wellicht zijn er ook minder duiven ingekorfd omdat het geen Afdelingsvlucht meer is. Telt alleen nationaal en voor de Fondclub.

Op vrijdagavond 29 duiven ingekorfd voor de 3e natourvlucht vanuit Gennep, maar het lossingsstation is op advies van de weerstations gewijzigd in Tilburg. Dit ligt een stuk westelijker. 190 km naar Ekehaar in rechte lijn.Totaal in de vereniging 539 duiven door 25 deelnemers.

Op zaterdag wederom zwaar bewolkt en geen vermelding op teletekst. KPN Storing zorgde voor wat onrust. Dit heeft best lang geduurd. Uiteindelijk kwamen we er wel via andere kanalen achter dat Morlincourt om 9.30 gelost is en de natourduiven om 10.45 uur.
Al vroeg op wacht want de wind was ZW. Op een gegeven moment komen er 2 duiven aan. 1 vliegt door en mijn eerste wil even laten zien dat hij er is. Rondjes vliegen. Uiteindelijk geklokt om 12.53 uur met een snelheid van 1475 mpm. Het is mijn eerst getekende de 13-921, een doffer. Vorig jaar mijn beste van het hok. Nu toch iets te laat en wordt 19e in de vereniging.Om 12.55 uur komen nr. 2 en 3 en daarna gaat het best wel snel. Uiteindelijk 14 prijzen van de 29, maar niet vroeg genoeg. Na 2x de snelste duiven van het gehele Noorden gehad te hebben, kan het ook alleen maar tegenvallen. Maar de duiven kunnen ook niet het hele jaar in forme zijn, daarbij komt geen ideale neststand volgens mij,  grote jongen en net weer op eieren. Je merkt dat het beste ervan af is, de rui begint inmiddels ook, maar we gaan nog 2x alles uit de kast halen. De eerste in de club wordt Nico Nijhof. Van harte gefeliciteerd, hij is ook eerste in het rayon.
Dan Morlincourt. Op een gegeven moment komen de eerste duiven op de meldingssite. Om 14.52 uur klok ik mijn eerste duif. Het is weer mijn eerst getekende, de 16-041. 1403 mpm. Een geweldige doffer en heeft dit jaar nog niet gemist. 2e duifkampioen in de vereniging.
Zie hieronder de stamboom. Uit 2 duiven gehaald bij de Comb. Van der Stouwe Douna uit Donkerbroek. ( zelf vliegen de mannen een 10e Morlincourt Afdeling Friesland.)
De Gebr. Homma winnen deze nationale vlucht. Hier heb ik ook duiven van. deze jeugdige mannen uit Steggerda Van harte gefeliciteerd allemaal!!!)

16-041

 

Om 14.57 uur klok ik mijn 2e duif, een jonge duif gekregen van sportvriend Wessel Regtop. om 15.21 uur heb ik er 8. Deze hebben prijs in NIC Assen en Afdeling 10. Uiteindelijk mis ik er op dit moment nog 1 en is deze vlucht mij heel erg meegevallen. De natour viel misschien een btje tegen, maar Morlincourt maakt weer veel goed. Uiteindelijk op Morlincourt 8e van het Noordelijke gedeelte van Afdeling 10 rayon 1 t/m 4. De winst van het NIC Assen gaat naar C. Santing uit Borger. Van harte gefeliciteerd. Nu afwachten op het eindresultaat in de Fondclub.

We gaan de duiven weer klaarmaken voor de 4e natourvlucht en we beginnen deze week met vergaderen voor de Noordelijke Kampioenen Dag. Deze dag wordt gehouden op zaterdag 7 januari 2017 in de Bonte Wever in Assen.