Teleurstellingen in de duivensport

Inmiddels is het alweer zaterdag en nog geen verslag van vorig weekend.
Beetje druk en met dit warme weer is dat er bij doorgeschoten.
Afgelopen weekend 2 vluchten. Fond en Vitesse. Helaas dus geen jonge duivenvlucht voor mij. Helaas is de eerste jonge duivenvlucht niet overal vlekkeloos verlopen. Veel duiven nog onderweg. Ontzettend jammer.
Fond slechts 3 duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Auxerre, voor mijn duiven 610 km
Vitesse 10 duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Duiven.
De duiven in Duiven zijn gelost om 8.45 uur , wind no2. Eerste duif valt om 10.19 uur met een snelheid 1233 mpm goed voor een 7e plaats in de vereniging.2e duif om 10.20 uur. Totaal 6 prijzen van de 10
Dan de fond, gelost om 7.30 uur , maar om 16 uur begon hier in het dorp, bij het dorpshuis een beachvolleybaltoernooi. Een jaarlijks evenement en daar doen wij aan mee. Af en toe ben ik naar huis gelopen om te kijken of er wat was. Uiteindelijk is er om 18.16 uur een duif geklokt. Deze duif 14-378 pakt de laatste prijs in de vereniging. 1:3 snelheid 944 mpm . Helaas is het een moeizame vlucht geworden. Mijn 2e duif komt zondagavond terug. Al met al deze keer geen goed resultaat op de fond.
Winnaar Vitesse oud : Comb. Snijder-Mulder, winnaar fond Comb. Smit-Mulder en winnaar jong A. Majid. Van harte gefeliciteerd !!

Dan afgelopen week, druk met allerlei zaken. Uiteindelijk is de jonge duivenvlucht voor vandaag afgelast en daar moeten we enorm blij mee zijn.
Als ik kijk naar het verloop van onze midfondvlucht met oude duiven….
Dus niet donderdag inkorven voor de midfond, maar gisteravond heeft mijn vader 10 duiven naar het clubgebouw gebracht.
Zelf moest ik hooi binnenhalen voor de paarden. 10 duivinnen. In totaal in de vereniging erg weinig duiven. Nog geen 200. Het ging moeizaam, eerlijk gezegd,super slecht. Het resultaat weten we nog niet maar de duiven kwamen niet goed. Om 12.35 uur klok ik pas mijn eerste duif met een snelheid van 1207 mpm is dat slecht. ( bagger zeggen sommige liefhebbers dan ) Eerste melding Comb. Ottens met een snelheid van 1422 mpm. snelste duif rayon 1 tm 4. Nu lees je op meerdere sites dat er flinke gaten zaten tussen de duiven. Ben dus niet de enige…Om 15.45 uur is mijn laatste terug.
Maar de jonge duiven maken van dit weekend helemaal een drama weekend. Op vrijdag ben ik altijd vrij en ik dacht gisteren, het wordt mooi weer, laat ik mijn jonge duiven eens pakken en wegbrengen. Helaas, was ik maar aan het werk geweest. Dit ging niet goed. Nu hoor ik iedereen (de wijze mannen ) al zeggen, wie brengt ze nu dan ook weg…. Achteraf weet ik het ook, maar ja het is gebeurd. Ik had er s’avonds 15 terug van de 30 en dan hoop je dat ze zaterdagochtend wel nakomen, maar helaas.. niets van dat alles. Tegen half 2 is er 1 bijgekomen en verder helemaal niets.
Duivensport… ik ben er wel ff klaar mee. Uithuilen en weer doorgaan.