Slow Down vanaf Asse Zellik

T/m vrijdag , prachtig weer, hoge temperaturen. Lekker weer.
Vrijdagavond 20 duiven ( 11 duivinnen en 9 doffers )  ingekorfd voor de 1e midfond vlucht vanuit Asse-Zellik, een afstand naar Ekehaar van 280 km.
Een aantal, hoofdzakelijk jaarling doffers thuisgelaten. Weekje rust, de voorspellingen vond ik ook niet super. Zaterdag koud en bewolkt..
Zaterdagochtend een vroege lossing om 7.20 uur. Waarom geen 7.15 of 7.30 uur denk ik dan, maar goed, ze zijn onderweg.
Er staat een harde NW wind en het is bewolkt, af en toe wat lichte regen en het is koud. De hele week ongeveer 24 graden, nu een graad of 10.
Om 11.08 uur klok ik 2 duivinnen (1226 mpm) Het is niet snel genoeg. De eerste duif van onze vereniging wordt in Assen geklokt om 11.03 uur door Wessel Regtop. Hij wordt ook 1e van rayon 2 tegen 2913 duiven. Van harte gefeliciteerd !! In onze vereniging waren 668 duiven door 28 deelnemers ingekorfd. Ik begin op de 33e plaats. Teleurstellend, ik kan er niets anders van maken. De eerste 6 zijn duivinnen. Mijn 7e duif is pas een doffer en ik heb 7 prijzen in de vereniging. Dit is niet goed voor het zelfvertrouwen ( van mij en de doffers ) Met dit weer zijn er geen excuses. Als iemand anders ze kan pakken, moet dat hier ook kunnen. In het rayon een iets beter resultaat: 45ste en 11 van de 20 in de prijzen. Dat geluk heb je dan in de voorhand…, maar het gaat om de eersten.  We gaan ons best weer doen voor volgende week.
Afgelopen vrijdag de jonge duiven geënt tegen paramyxo . Totaal 49 stuks, misschien kan ik met een redelijk aantal met de vluchten beginnen.
Ze moeten nu maar wat vaker los en rondjes gaan vliegen, hopelijk heeft de roofvogel inmiddels genoeg gehad..