Sittard wordt Venlo, uitstekend verloop

Afgelopen vrijdag 2 vluchten ingekorfd, eerst voor de jonge duivenvlucht en daarna de natour. 1 lossingsstation 25 jong en 20 natour duiven ingekorfd. Dit ging prima. Geen stress of de manden in de verkeerde trailer gaan. Gewoon 2 vluchten naar dezelfde lossingsplaats. Omdat de leden de jonge duiven niet zo vaak op donderdag willen inkorven ( 2 nachten mand ) kan het zo prima. De jonge duiven komen niet in concours bij de natour, maar gewoon in hun eigen competitie. Natuurlijk mogen de jonge duiven ook ingekorfd worden op de natourvlucht. Dat bepaalt de liefhebber zelf.
Op zaterdag was het in het zuiden geen goed weer en door omstandigheden moesten de duiven uit Sittard vertrekken. Inmiddels werd het weer beter en is er om 13.15 uur gelost in Venlo. 176 km naar Ekehaar.
Om 15.23 klok ik mijn eerste duif. Het is een jonge duif geklokt om 13.23 uur 1378 mpm. Om 15.24 uur klok ik mijn 1e oude duif, 1362 mpm.
Om 15.26 uur mijn 2e jonge duif en er volgen nog een paar jonge duiven. Met mijn oude duiven moet ik 4 minuten wachten op nummer 2, maar dan vallen ze ook vrij snel achter elkaar. Om 15.30 uur heb ik er 9 en om 15.41 16 van de 20. Deze hebben prijs in vereniging en rayon.
De jonge duiven kwamen ook prima. Om 15.38 uur heb ik er 15 en deze hebben prijs in de vereniging en in het rayon heb ik 16x prijs.

De uitslagen :
natour vereniging 1,6,8,9,10 etc. in het rayon tegen 1871 duiven 1,9 etc.
De winnaar is de doffer 19-929 een Espeldoorn-Dokter duif en vloog dit jaar vanaf Telgte ook een 1e.
Jonge duiven vereniging 2,11 etc. in het rayon tegen 1186 duiven 3,15 etc
In de vereniging wint de Comb. Snijder-Mulder uit Vries. Van harte gefeliciteerd.
De snelste jonge duif in de Afdeling is van mijn duivenvrienden Mark en Annette Espeldoorn-Dokter. Een super prestatie, een hele mooie overwinning die ik ze van harte gun !! Meteen maar vastgelegd om volgend jaar weer jonge duiven te gaan ruilen !

Maandag kreeg ik verschillende appjes over de tussenstand in de Afdeling op de natour. De druk wordt groot en heb het idee dat het wat minder wordt. Er liggen inmiddels wat grotere jonge duiven bij en de meesten zitten al weer te broeden. Niet de mooiste stand. Hopelijk doen ze nog 1x hun best, voor een mooie klassering. We gaan het zien. Nog 1 weekend met vluchten, daarna tijd voor andere zaken. Het wordt ook steeds lastiger om ze s’morgens voor het werk nog te laten trainen. Het blijft langer donker..
Allemaal heel veel succes komend weekend.