Rui, Selecteren en Vergaderen

Het is weer een tijdje geleden dat er nieuws geplaatst is. Vandaag een dagje vrij dus hier ook even de tijd voor.
Inmiddels al 3 weken geen vluchten meer, tenminste als je niet aan de taartvluchten meedoet.
Wat een veren vallen er inmiddels in het hok. Het gaat snel, duiven gescheiden, minder licht in de hokken dan wil het wel.

Onlangs naar een informatieve bijeenkomst geweest van Afdeling 10 over invloed van de wind op de vluchten. Op zich niets nieuws.
Tevens een spreker ( Universiteit Utrecht) met een berekening over de te vliegen afstand en de wind. De uitslag die hier uitkomt is veel eerlijker.
Dan de voorzitter van de WOWD met een prima en duidelijk verhaal. Tenslotte sprekers over het volgen van de duiven tijdens de vluchten.
Ik vraag mij af of de duivensport hierop zit te wachten en dan heb ik het nog niet over de kosten…
Het was een avond met een hoge opkomst, heel veel belangstelling.

Afgelopen zaterdag kwam Beute bij ons in het clubgebouw. Hij heeft circa 300 duiven bekeken. Ook 25 (oude vliegduiven) van mij.
Van 7- tot 8+ het viel mij mee. 14 duiven met een 8-,8,8+ Een aantal duiven zowel positief als negatief bevestigd. Texel viel me wel een btje tegen. Met 2 afdelingsoverwinningen een 7+ Maar het is natuurlijk zo dat als een duif super gemotiveerd is, gezond en misschien niet een geweldige bouw, wel vroeg kan zijn op de relatief kortere vluchten. We hebben in elk geval een leuke dag gehad en we kunnen nu puzzelen over de koppellijsten.

Aanstaande vrijdag is de afdelingsvergadering. Hopelijk gaan we wel door met de sectorvluchten. Het zal de duivensport een stuk eerlijker maken.
Als de voorzitter van de Afdeling al spreekt over binnen een paar jaar een fusie met Friesland, waarom moet er binnen de Afdeling 10 dan altijd nog gelost worden in 2 groepen. Met een handjevol duiven naar 2 lossingsplaatsen…..