Rethel en eerste jonge duivenvlucht

Inmiddels is het alweer vrijdag en heb ik nog geen verslag gemaakt van afgelopen weekend. Beetje druk. Het werd wederom een uitgestelde lossing.
Zondag prachtig weer en mijn 14 duiven zijn samen met de andere duiven van Afdeling 10 en 11 gelost in Rethel om 8.15 uur. 412 km.
Een zuidwesten wind joeg ze naar Nederland. Het ging sneller dan verwacht, maar helaas niet snel genoeg. Bij de Luchtbode in Assen, 22 liefhebbers met 335 duiven. Om 12.33 uur klok ik mijn eerste duif 1593 mpm. Dan ook nog eens 7 minuten wachten op nr.2 en dat was het dan in de vereniging.
Niet best, een 26ste en 62ste plaats. In rayon 2 nog 4 prijzen. De Comb. Ottens worden 1e in de club en rayon. Van harte gefeliciteerd met deze vroege duif !! Korte tijd voor de duiven om te herstellen, want afgelopen donderdag zijn er 3 duivinnen ingekorfd voor de fondvlucht vanuit Auxerre. Circa 610 km. Vanavond 10 oude duiven naar Duiven. Helaas, heb ik geen jonge duiven ingekorfd. Onlangs zijn ze ziek ( coli ) geworden en inmiddels gaat het wel wat beter, maar ik neem geen risico. Ik wil ze eerst zelf nog een keer wegbrengen. Het was de bedoeling om dit gisteren te doen, een testvluchtje, maar helaas was het toen geen mooi duivenweer. Wel balen, leef je de hele tijd naar toe, 22 juni eerste jonge duivenvlucht. Morgen O-NO wind en mooi weer, toch ook altijd wel weer link voor onervaren jonge duiven. Morgenavond weten we meer.
Hopelijk stap ik volgende week in, maar de voorspellingen zijn dat het erg warm gaat worden, eerst maar eens zien.
Allemaal heel veel succes.