Regen weekend

Afgelopen vrijdag 20 duiven ingekorfd voor de een na laatste Vitesse vlucht van dit seizoen.
Zaterdagochtend kwam al vroeg het bericht dat de duiven die dag niet gelost kunnen worden en ze rijden terug naar Tilburg om daar zondagochtend te worden gelost.
Dit bericht kwam al ruim voor 8 uur. We stonden met de duiven in Sens (fond) en Heusden-Zolder (Vitesse) Ook de fond ging al naar Tilburg. Ondanks dat ik daar geen duiven op meehad, vond ik het wel vreemd dat die ook al gingen rijden. Friesland bleef staan. Uiteindelijk ook niet op zaterdag gelost.. Enige voordeel was, een vrije zaterdag. Maar ook dat voelt vreemd.
Op zondag ook geen super weer. Uiteindelijk zijn de duiven gezamenlijk gelost om 9.15 uur met een west-zuidwesten wind. De zuidgroep werd gelost in Duffel.
Friesland lost in Nanteuil 9.40 uur( wel korter, maar nog wel een fondvlucht ) en de vitessevlucht van Friesland vanuit Vuren om 10.30 uur.

Dan de aankomsten.
Wel iets later dan verwacht, om 11.27 uur valt de 15-293 op de klep. 1437 mpm. Afstand 190 km. Vervolgens om 9.30 en 9.31 nr.2 en 3. Vervolgens gaat het niet heel snel en een aantal komen met behoorlijke rode neusdoppen thuis. Ook hadden ze dorst ( ondanks de vele buien onderweg )
In de club wordt B. Dik 1 en 2 en voor mij is de derde plaats tegen 250 duiven en 17 deelnemers. De fond werd tegelijk losgelaten en Wessel Regtop had hier de snelste duif. totaal 169 duiven.
Heren, van harte gefeliciteerd.
In totaal 6 prijzen van de 20. Opvallend is dat de duivinnen er nu weer waren. (eerste 5 ) Helaas geen aangewezen duiven gedraaid.
In het rayon ook 6 prijzen te beginnen met plaats 19 tegen 1337 duiven.
Opvallend vind ik dat mijn snelheid van de eerste 1437 mpm tussen de fondduiven in het rayon goed was voor een derde plaats.
Alle duiven weer terug en we gaan ze weer klaarmaken voor de volgende vlucht vanuit Chimay. Op het moment van schrijven (woensdag) komt de regen met bakken uit de lucht vallen en de voorspellingen voor het weekend zijn wederom niet goed. ( maar het nog maar woensdag) .
Ook moeten de jonge duiven nodig in de mand, maar de tijd en het weer werken niet echt mee. Ook ben ik laatst bij huis een vijftal verspeeld, een hele groep was in ene vertrokken. Inmiddels heb ik daar 2 van opgehaald (Ureterp en Bovensmilde ) Maandagavond valt er in ene zo een jonge duif uit de lucht (tijdens de training ) landt met de pootjes in de lucht in de paardenbak….