Rayonoverwinning Tongeren

Afgelopen vrijdag 20 oude duiven ingekorfd voor de laatste vitessevlucht vanuit Tongeren. Lommel werd Weert en Weert is uiteindelijk Tongeren geworden. 251 km naar Ekehaar. Afgelopen donderdag dus niet ingekorfd voor Sens. Had nog wel een paar in gedachten, maar had het idee dat het wel eens zwaar kon gaan en dan ga je meer twijfelen. Daarnaast vind ik 1 vlucht ook prima. Niet gedaan dus en hopen op een goede vlucht vanuit Tongeren. In de vereniging 329 duiven ingekorfd door 26 deelnemers. Op vrijdagavond kwam er nog een twitterbericht van de Afdeling over de weersvoorspelling. Geen vroege lossing was de gedachte en dan word je wakker en dan zijn alle duiven ( Sens, Asse-Zellik en Tongeren ) gelost om 7 uur. Mooi duivenweer, alhoewel af en toe wel hele donkere wolken. Een harde noordwesten wind. Niet heel gunstig voor deze hoek, maar het kan niet altijd feest zijn. Ongeveer 3 – 3,5 uur vliegen was de verwachting. Na een ere ronde en via het dak van het hok, landde de duivin 16-316 om 10.17 uur op de klep ( 1274 mpm ) Dan moet ik bijna 10 minuten wachten op nr. 2. Om 10.34 uur heb ik er 7 en deze duiven hebben prijs in de vereniging en in het rayon.
Afgelopen week de nestduiven uit het hok gehaald ( 2 kweekdoffers zaten tegen vliegduivinnen )Deze 2 duivinnen staan nu ook op weduwschap. Dit hok heb ik nu ( net als vorig jaar ) voor de jonge duiven in gebruik.
In het clubgebouw bleek dat ik de snelste duif had. Een eerste prijs erbij en s’avonds bleek op site compuclub ook eerste in rayon 2 tegen 1417 duiven. In de noordgroep tegen 5172 duiven een mooie 14e plaats. Al met al een prima resultaat. In de eindstand vitesse in de vereniging een 2e plaats en 3e aangewezen. Comb. Ottens wordt vitesse kampioen in de vereniging. Van harte gefeliciteerd.
Op Sens ging de overwinning in de vereniging naar Wessel Regtop en ook Wessel zit weer vroeg in rayon en Afdeling. Wessel gefeliciteerd.
Een absolute topprestatie wordt geleverd door Gerald Ensing uit Valthe. Hij wint goud en zilver op de vlucht vanuit Tongeren en wint ook de vlucht in de Noordgroep vanuit Sens. Hoewel hij zelf aangaf dat alles meezat ( noordwesten wind ) moet je het nog wel even doen. En er zijn natuurlijk meer liefhebbers die dan gunstig zitten. Van harte gefeliciteerd met deze dubbelslag.
De jonge duiven hebben inmiddels in de mand gezeten, hopelijk deze week nog een aantal keer. De jonge duiven vallen me wel enorm tegen. Ondanks dat ze gewoon verduisterd zijn, zijn er al een behoorlijk aantal dat pennen gegooid heeft. Kale koppen etc. etc. Hier ga je geen kampioenschappen mee winnen. Helaas, ik snap ook nog steeds niet hoe het kan. Net zo verduisterd als andere jaren… Afwachten maar hoe het gaat. Eerst africhten en dan 21 juli de eerste vlucht vanuit Deventer. Nu eerst de duiven klaarmaken voor de volgende midfondvlucht vanuit Quievrain.