prijsuitreikingen en plannen 2017

Vorige week zaterdagavond de prijsuitreiking van de fondclub gehad. Een beker erbij met de tekst:
2e onaangewezen jonge duiven
1e aangewezen jonge duiven
1e duifkampioen jonge duiven 16-1056041
Een gezellige avond. Binnenkort (21 november) volgt er een vergadering van de fondclub, er stappen 3 personen uit het bestuur.
Er zijn dus dringend nieuwe mensen nodig.
Iedereen hoor je dan zeggen,” zal jammer zijn als het gaat verdwijnen zo’n fondclub” , maar niemand wil in het bestuur. Sommigen verschuilen zich achter hun leeftijd, maar kijk eens naar dhr. Heikens… volgens mij ergens in de 80… Dus mensen,  leeftijd is geen excuus

Zondag hokbezoek gehad van Mark en Annette Espeldoorn ( comb. Espeldoorn-Dokter ) uit Ter Apel.
Ze hebben een aantal duivinnen achtergelaten en een aantal van mij meegenomen. Duiven met Frans Zwols bloed.
Altijd gezellig als hun er zijn.

De jonge duiven in het oude duivenhok komen in het weekend nog los, evenals de oude doffers vanuit het duivinnenhok.
Alle oude duivinnen zitten in het jonge duivenhok en komen niet meer los.

De afdelingsvergadering is inmiddels ook geweest, met als belangrijkste agendapunt het vliegprogramma.
Belangrijkste zaken: geen 25 duiven in de mand, maar 31 en dus ook x vluchten naast de jonge duivenvluchten. Mooi dat er toch nog de mogelijkheid is om dan ook oude duiven te spelen.
Geen generaal kampioenschap. In Friesland maken ze zich er druk om dat Chateauroux niet mee gaat tellen voor generaal lang en
Afdeling 10 heeft helemaal geen generaal kampioenschappen meer. Toch wel jammer, omdat er toch wel een behoorlijke groep is dat hier voor vliegt…..

En dan de plannen voor 2017 en dan bedoel ik het systeem. Dit jaar gevlogen met dubbel weduwschap. Vlieg met doffers en duivinnen, maar er blijven wel een aantal duiven thuis. Geen fond gespeeld. Waarom van systeem veranderen ? Het ging toch goed ?! Kan het beter ?
Nadeel van dit systeem vind ik toch wel dat er niet altijd een partner thuis is, bij aankomst.. Soms duurt dit maar even, maar soms ook wel wat langer. Ik heb dit jaar geen eendaagse fond gespeeld. Volgend jaar misschien wel met een aantal..
Er zijn meerdere opties. In 2014 had ik de beste midfondduif van Afdeling 10 , een duivin gespeeld op ……nest.
Natour ging dit jaar super goed, met ook duiven op nest..
Dan het weduwschap, er is ook een mogelijkheid om de doffers tegen de kweekduivinnen te zetten en de duivinnen tegen de kweekdoffers.
Dit geeft dan wel extra werk en het jonge duivenhok wordt dan kleiner, want er moet een afdeling komen voor de kweekduivinnen.
Op de site van Ad Schaerlaeckens heeft hij het ook over het beste systeem… Elk systeem kan goed zijn, maar met een kleine groep duiven is het dubbel weduwschap vaak geen succes… Duivinnen met een vaste partner thuis meestal wel…
Wanneer koppelen ? Het seizoen met de oude duiven begint een week later en de jonge duiven beginnen pas in augustus…..

Veel zaken om over na te denken. Adviezen zijn welkom….