Prachtig weer, prachtige vlucht vanuit Boxtel

Vrijdagavond 40 duiven ingekorfd voor de 4e natourvlucht vanuit Boxtel, een afstand voor mij van 173 km.
Het is dit jaar niet vaak voorgekomen, maar de weersvoorspellingen voor zaterdag waren goed en het is uitgekomen.
Zaterdag prachtig weer, strak blauwe lucht en een zuid-zuidoosten wind.  De duiven zijn gelost om 8.30 uur.
Ik kijk niet meer zo vaak op de teletekst van SBS6 861, maar nu zag ik staan dat bij africhtingen het weer gunstig is tussen 11 en 12 uur ?!
Alle afdelingen lossen ruim voor die tijd ? Wat heeft dit voor zin, hoop toch niet dat het NPO hier veel geld aan uitgeeft…
Ook lees ik op veel sites wel iets over de nieuwe NPO voorstellen m.b.t. het vliegprogramma 2017.
Ik zou het wel jammer vinden als  Morlincourt pas eind september vervlogen wordt. De werkende liefhebber kan ze dan in elk geval s’ochtends niet meer laten trainen. Ik vind het seizoen dan ook heel lang duren, want we beginnen niet later ( eerste weekend april ) Wellicht kunnen er ook oude duiven mee met de jonge duivenvluchten zodat het vervallen van de natour ook weer is opgelost. Wat mij betreft geen dubbelvluchten meer, dan hoeven we ook niet te splitsen. We gaan het zien.
Dan weer terug naar Boxtel.
Om 10.17 uur klok ik mijn eerste duif. 1611 mpm. Het is een jonge duif die op eieren zit (16-313) direct gevolgd door nr. 2 ( de partner, ook een jonge duif 16-322) en nr. 3 een oude duivin (13-925 ) Het is inmiddels 10.18 uur. Om 10.29 uur heb ik er 21 en deze hebben in de vereniging allemaal prijs.
Ik begin met nr. 2,5,6 etc.  tegen 551 duiven van 23 deelnemers. Winnaar in de vereniging is Bertus Dik. Van harte gefeliciteerd.
Mijn eerste duif komt uit de 09-506 ( is zoon van “de voorzitter” 1e van 12126 duiven) x 15-265 (een dochter van de midfond duifkampioen “Fransje” )
In rayon 2 met 2256 duiven wordt deze duif 6e en heb ik 19 prijzen. Van de gehele groep 1 t/m 4 tegen 6882 duiven een mooie 10e plaats.
Super tevreden. Op naar de laatste natourvlucht en tevens de laatste vlucht van het seizoen.
Ook zijn de eindstanden in de Fondclub bekend. Uiteindelijk ben ik in het rayon 2e onaangewezen en 1e aangewezen geworden. Tevens is de 16-041 duifkampioen geworden. Van de gehele fondclub is dit onaangewezen 3e en 1e aangewezen.