Overwinning op Quievrain

Op vrijdagavond 20 duiven ingekorfd. Zal het zaterdag mooi weer worden ? In elk geval zal het snel gaan, want de wind was w-zw.
Totaal zijn in de vereniging 386 duiven ingekorfd door 24 deelnemers.  Het  was een druk weekend, want we hadden zaterdag ook nog een veulenkeuring van onze paarden. ( de andere hobby ) in Rolde. De duiven zijn gelost om 8.15 uur in Quievrain. 347 km. We moesten om 9 uur richting Rolde met ons paard en veulen, het ging super en we mochten door naar de kampioenskeuring. DSCN5982 (2)
Dit hield wel in dat de duiven zich zelf moesten redden. Uiteindelijk zijn we 11e geworden. Snel naar huis en toen waren er 5 geklokt.
Deze 5 hadden in de vereniging prijs. De eerste was geklokt om 11.37.52 ,1710 mpm,  een jaarling doffer en de tweede om 1.39.27 ook een jaarling doffer.
Daarna ging het niet snel, maar uiteindelijk was het goed voor goud en zilver in de vereniging. In rayon 2 tegen 1284 duiven een 5e en 8e plaats.
In het rayon had ik 4 prijzen en dat is matig. Door de harde wind zijn de meesten allemaal doorgeschoten.
In rayon 1 t/m 4 tegen 4615 duiven een 22e en 45e plaats. Het ging dus prima en dik tevreden met het resultaat.
Over 2 weken is de laatste midfondvlucht van het seizoen, ze moeten dus in elk geval nog 1 keer knallen. Zaterdag de eerste jonge duivenvlucht.
Ook gaan er oude duiven mee.
Mijn vader heeft vandaag zijn jonge duiven en die van mij weggebracht. Afslag Balkbrug, maar het ging moeizaam en zeer traag. Uiteindelijk missen er nu nog 5. In Rolde is het klepje dicht. Ze kwamen allemaal een voor een. Hopelijk hebben ze veel geleerd, zeggen we dan maar weer….