Onnodig risico genomen

Wat een drama vlucht en waarom gelost.
Ik heb heel wat kopteksten in het hoofd gehad. Kan er een heel lang verhaal van maken, maar probeer het kort en netjes te houden. Friesland vindt het onverantwoord om op zaterdag te lossen.
Nederland is zwaar bewolkt. Waarschijnlijk denkt onze lc dat alle duiven via Duitsland naar huis gaan.
Een verklaring waar je niks mee kan.

Vrijdagavond 24 duiven ingekorfd voor midfond vlucht vanuit Rethel. 412 km.
Om 10 uur gelost met no wind in nederland wnw. Totaal in de vereniging 554 duiven door 27 deelnemer ingekorfd.
Het weer in Nederland was niet best.
Tegen 15 uur kreeg ik prachtige weer foto’s op de app van liefhebbers aan de oostkant van de Afdeling. In Ekehaar was het zwaar bewolkt. Tegen 17 uur zon boven de hokken….ik had de verwachting en hoop om voor 15.30 uur te klokken. Het werd een uur later. Om 16.25 uur klok ik mijn eerste duif. 16-316 1068 mpm. Om 16.28 uur mijn 2e. Om 17.30 uur heb ik er 9. Deze hebben prijs. In Assen zitten de prijzen 1÷4 erin tot 18.42 uur. S’avonds om 21 uur mis ik nog 12. Bij thuiskomst zijn er 2 bijgekomen. De laatste om 21.42 uur.
Vanochtend op tijd bij de hokken. Helaas mist. Om 9.08 uur krijg ik mijn eerste op zondag. Daarna nog 1. Ik mis er nu ( om 10.30 uur) nog 8…
Resultaten
Veel teleurgestelde liefhebbers en duiven.
In de vereniging wordt mijn 1e duif 16e.
Wessel Regtop wint deze vlucht. Gefeliciteerd Wessel. In het rayon komen we er deze week niet aan te pas.
Nu maar bedenken of we donderdag gaan inkorven. Later meer…