Ommen

Afgelopen zaterdag zijn de duiven in Ommen (46 km ) gelost om 9.30 uur. Tot mijn verbazing zijn ze in groepen losgelaten. Dit was vooraf niet gecommuniceerd.  Gelost met een zuidoosten wind en inmiddels was de zon ook aanwezig.  Van de africhting vrijdag naar Hoogeveen ben ik 1 verspeeld. De duiven die s’middags terugkwamen,  heb ik s’avonds niet ingekorfd voor Ommen.
Ik was net achter bij de duiven toen de eerste er al aan kwam. Een oude duivin om 10.04 uur (13-916 ) Ik had ze vrijdag niet over de antenne laten gaan en mijn jonge duiven hebben nog geen chipring om. De ouden kwamen vlot achter elkaar terug,  op 1 na, die kwam in de middag.
De eerste jonge duif meldde zich om 10.19 uur. Daarna kwamen de jonge duiven zeer traag.
Op een gegeven moment kwamen er 4 duiven aan en was er 1 van mij bij. 3 vreemden. Ik heb meerdere vreemde op het dak van het hok gehad.
Tegen 11 uur ongeveer 10 terug en tegen 12 uur zat ik op ongeveer de helft…. pfff… Om 15 uur miste ik er nog 6.  Eind van de avond ontbraken er nog 2 en daarvan heb ik zondagavond 1 opgehaald uit Fluitenberg. Kortom , een lange dag, maar ze hebben veel geleerd, hoop ik. Volgende keer, als het om het eggie gaat, moet het wel wat sneller…. Op naar 5 augustus. Eerst zelf nog maar een paar keer wegbrengen. Vrijdagavond inkorven voor de laatste midfondvlucht. De meeste duivinnen hebben inmiddels eieren gelegd en de oude duiven kunnen dan nog een paar keer op nest mee. We kunnen tegelijk met de jonge duiven ook oude duiven inkorven op de zg. x vluchten.

Succes allemaal.