Februari

Inmiddels is het alweer februari. Hoewel de kweek niet heel soepel ging,  heb ik vandaag de eerste jonge duiven gespeend. Vechtpartijen, eieren stuk, lang wachten op sommige eieren etc.

21 januari is er stroom aangelegd in het duivenhok en er is dus licht. Dit is wel zo prettig, hoewel het inmiddels wel wat eerder licht wordt en langer licht blijft in de natuur. Als je overdag aan het werk bent, is lampjes aan met het voeren wel zo fijn.

Een paar koppels kwamen toch moeizaam op eieren, is dit leeftijd , te weinig licht  ? Zeg het maar. Ongetwijfeld komen er jonge duiven genoeg. Er gaan nog een paar naar Aalten ( G. Heinen ) en bonnenkopers zullen nog wat willen hebben.

Ben benieuwd hoe het hier gaat op m’n nieuwe adres. Eerst uitwennen en hopelijk ondervindt de buurt er niet teveel last van. Dit zal je zelf ook wat in de hand hebben, maar heb ze niet aan een touwtje.

We gaan het zien !

 

2024

Ik wens iedereen een mooi, gezond en sportief 2024 !

Inmiddels zijn de duiven gekoppeld.  Nu wachten op de eerste eieren. Er is nog geen licht in het hok, dus dat duurt even wat langer. Op zich geen probleem , het is nog vroeg genoeg.

Het vliegprogramma is ook bekend.

Een mooi programma , voor mij begint het eind juni met trainingen voor jonge duiven.

13 juli is dan de eerste vlucht !

Vliegprogramma 2024

 

 

 

 

Winter in Assen

We zitten alweer in de laatste maand van 2023.

Een paar trouwe lezers ( die hebben het dit jaar niet druk met mijn site gehad) vonden het wel weer tijd voor wat nieuws. Dus maar ff wat verzinnen.

Er is eigenlijk weinig nieuws. De meeste duiven zijn door de rui en als de winter niet doorzet ( het was vanochtend wit) wordt er eind van de maand gekoppeld. Helaas heb ik nog geen licht in het hok, maar hopelijk wordt deze klus binnenkort geklaard. Iedereen heeft het druk..

In augustus / september heb ik de duiven nog gekoppeld gehad. Misschien nog een paar koppels wijzigen en dan hopelijk een voorspoedige kweek.

Ook is er nog een nieuwe aankoop bijgekomen. Een duif van team Wilpstra. Had gehoopt op een doffer, maar het is een duivin. Binnenkort staat de stamboom bij de duiven op deze site ( met dank aan Marcel Heinen. )

Van een paar koppels hoop ik dat ze nog bevruchten. Leeftijd begint wel een dingetje te worden, vrees ik.

Verder weinig tijd voor bezoekjes aan tentoonstellingen etc.  Afgelopen zaterdag aan het snoeien geweest en november / december is een verjaardagen maand.

Ik vind het ook leuk om te kijken bij de volleybalwedstrijden van de meiden.

Tot zover !

Hieronder een foto van m’n duivenhok in de sneeuw. Foto is vanochtend gemaakt.

 

Op naar 2024

Het laatste nieuwsbericht is van april 2023. Er is inmiddels veel gebeurd. Tijd voor een nieuwe update….

Dit jaar heb ik niet deelgenomen aan de vluchten, maar in 2024 wordt er weer gestart met de duivensport. Ik heb geen oude duiven om mee te vliegen, maar ik begin weer met jonge duiven. Eind juni staat de eerste trainingsvlucht op het nationaal vliegprogramma.
Na de ledenraad op 25 november weten we hoe het vliegprogramma definitief is.
Ik heb 18 koppels oude duiven ( vastzitters )en hoop daar wat moois en goeds te kunnen kweken.

Ik heb een lastige periode achter de rug en ook nu zijn er nog momenten dat het moeilijk is, maar ik moet vooruit kijken en het beste er van maken ! Dankzij ontzettend veel hulp van enkele clubgenoten is mijn duivenhok verhuisd van Ekehaar naar Assen. Dat was nog een hele toer. Helaas is het niet gelukt om hem met een kraan op zijn plek te zetten, dus hok retour Ekehaar. Gelukkig kon het bij Mechanisatiebedrijf Suichies in Ekehaar op het terrein staan en daar is het uit elkaar gehaald. Daarna weer naar Assen en zo is het weer in elkaar gezet. Daarna nog wat afwerken. Zonder heel veel hulp van Arjan en Tiennes Ottens, Tim Boelens, Bert van Guldener en Rienk Middelbos was het niet gelukt ! Nogmaals dank daarvoor mannen !!

Binnenkort komt er verlichting in het hok, dat wordt wel nodig. De donkere dagen komen er aan. Had ik in Ekehaar veel last van de roofvogel, het is hier een kattenparadijs. Het hok stond er nog maar net of ze liepen al over het hok. Daar moet dus ook nog even iets tegen gebeuren. Het schijnt dat ze een hekel aan stroom hebben. Ook moet er nog een ren aangepast worden. De tuin loopt hier erg af en de rennen die ik heb, zijn even hoog, achter past het precies, maar voor is de ren te hoog…
De duiven komen mooi door de rui en het is de bedoeling om eind december te koppelen. Heb er heel veel zin in.

Ik zal jullie wat beter en sneller op de hoogte houden van het duivensport gebeuren hier in Assen. Tot de volgende x.

Start seizoen 2023

Vanavond is het inkorven voor de eerste trainingsvlucht. Onze Afdeling gaat naar Heino en Eefde.  Voor mij een seizoen zonder zelf aan de vluchten mee te doen.

Wel heb ik goed nieuws te melden. Ik heb een woning gekocht in de woonwijk Marsdijk in Assen.

Een nieuwe start met ruimte voor mijn postduiven.

17 mei krijg ik de sleutel. In 2024 starten met de jonge duiven.

 

Ik wens iedereen veel succes en plezier met de vluchten !!

Duivenhok te koop


Te koop wegens verhuizing:
Gobius duivenhok, 4 x 2 meter
Evt. inclusief spoetnik, ren en inboedel.
Extra loketkasten, voer- en waterbakken is mogelijk.
Laatste jaren gebruikt als jonge duivenhok met leuke resultaten in rayon 2 Afdeling 10.

Het hok staat in Ekehaar, vlakbij Assen ( Drenthe )

info : Edwinschuiling1971@gmail.com

Eind 2022

Na 16 jaar met veel plezier in Ekehaar gewoond te hebben, moet ik helaas alleen verder. Inmiddels ben ik tijdelijk woonachtig in Grolloo. Nu op zoek naar een woonplek waar ik de duivensport ook weer op kan pakken.

2023 kan alleen maar beter worden !!

 

Einde duivensport in Ekehaar

Inmiddels is het al eind september.  De vluchten zijn afgelopen . De rui is inmiddels begonnen.

 

Na het verdriet van mijn vader, het volgende verdrietige nieuws. Minke heeft besloten een punt achter onze relatie te zetten.  Deze beslissing komt hard aan. Ik zal op zoek moeten naar een andere woonplek en hopelijk iets waar ik ook de duivensport kan beoefenen. Dit zal lastig gaan worden, gezien de huidige situatie mbt de huizenmarkt en energiekosten etc.

Het duivenbestand zal in elk geval drastisch verminderd worden. Hoe en wat precies heb ik nog geen idee van. Dat er duiven opgeruimd / verkocht gaan worden is zeker.