Start seizoen 2023

Vanavond is het inkorven voor de eerste trainingsvlucht. Onze Afdeling gaat naar Heino en Eefde.  Voor mij een seizoen zonder zelf aan de vluchten mee te doen.

Wel heb ik goed nieuws te melden. Ik heb een woning gekocht in de woonwijk Marsdijk in Assen.

Een nieuwe start met ruimte voor mijn postduiven.

17 mei krijg ik de sleutel. In 2024 starten met de jonge duiven.

 

Ik wens iedereen veel succes en plezier met de vluchten !!

Duivenhok te koop


Te koop wegens verhuizing:
Gobius duivenhok, 4 x 2 meter
Evt. inclusief spoetnik, ren en inboedel.
Extra loketkasten, voer- en waterbakken is mogelijk.
Laatste jaren gebruikt als jonge duivenhok met leuke resultaten in rayon 2 Afdeling 10.

Het hok staat in Ekehaar, vlakbij Assen ( Drenthe )

info : Edwinschuiling1971@gmail.com

Eind 2022

Na 16 jaar met veel plezier in Ekehaar gewoond te hebben, moet ik helaas alleen verder. Inmiddels ben ik tijdelijk woonachtig in Grolloo. Nu op zoek naar een woonplek waar ik de duivensport ook weer op kan pakken.

2023 kan alleen maar beter worden !!

 

Einde duivensport in Ekehaar

Inmiddels is het al eind september.  De vluchten zijn afgelopen . De rui is inmiddels begonnen.

 

Na het verdriet van mijn vader, het volgende verdrietige nieuws. Minke heeft besloten een punt achter onze relatie te zetten.  Deze beslissing komt hard aan. Ik zal op zoek moeten naar een andere woonplek en hopelijk iets waar ik ook de duivensport kan beoefenen. Dit zal lastig gaan worden, gezien de huidige situatie mbt de huizenmarkt en energiekosten etc.

Het duivenbestand zal in elk geval drastisch verminderd worden. Hoe en wat precies heb ik nog geen idee van. Dat er duiven opgeruimd / verkocht gaan worden is zeker.

 

 

Juli 2022

Inmiddels is het alweer juli 2022. Het leven gaat door en de tijd vliegt voorbij. In het Spoor der Kampioenen van 10 juni heb ik een in memoriam laten plaatsen .

 

________________________________________________________

 

Assen, 27 november 1946

Rolde, 27 mei 2022

 

ALBERT SCHUILING

 

Nooit meer samen over onze hobby de postduivensport praten.

Nooit meer bellen en appen, hoe laat zit je en hoeveel heb je terug.

Nooit meer samen.

 

Vrijdag 27 mei 2022 is mijn vader overleden.

 

Pa bedankt voor alles, dankzij jou en mama heb ik de duivensport kunnen uitoefenen vanaf mijn jeugd !

 

Edwin Schuiling

Ekehaar

 

______________________________________________________

 

Ik mis hem elke dag, maar we moeten door.

Binnenkort zal ik nog ff kort terugkomen op de afgelopen vluchten met de oude duiven.

Aanstaande zaterdag hebben we de eerste vlucht met de jonge duiven vanuit Kalkar. We hebben 2 africhtingen gehad met de Afdeling. Nu voor het eggie. Ben benieuwd, maar tegen de mannen die er misschien wel dagelijks mee rijden, valt niet  te vliegen. We gaan het zien. Allemaal veel succes met het jonge spul.  We houden jullie op de hoogte hoe het gaat.

Weert en Dreis Bruck

Het is al weer ff geleden dat ik nieuws geplaatst heb. Moet ff ritme krijgen en proberen in elk geval wekelijks kort verslag te doen.

Inmiddels zitten we volop in het vliegseizoen. Aanstaande zaterdag de eerste midfondvlucht alweer.

Op 30 april stond Weert op het programma. 200 km.

Gelost om 9 uur en de duiven kwamen prima.

Eerste duif geklokt om 11.31 uur. 2 minuten later de 2e en 2 minuten later de 3e

Het werd  3,5,15,17 etc. Met 19 prijzen vd 29

Winnaar met 1 en 2 Comb. Snijder-Mulder uit Vries.

Zij winnen ook de vlucht in hun rayon en worden ook 1 en 2 van rayon 1 tm 3 het noordgedeelte vd Afdeling.

Een top prestatie. Gefeliciteerd mannen !!

Ik zit met de nieuwe rayonindeling van de Afdeling in rayon 2 van Afdeling 10. Het westelijkste plekje in dit rayon. Samen met Ottens uit Anderen de enige  clubgenoten in dit rayon.

In Rayon 2 werd het 2,6,19 etc tegen 3625 duiven.

 

Afgelopen weekend hadden we Dreis Bruck.  299 km

Een lossing vanuit Duitsland met een westelijke wind. Gelost om 9 uur. In het noorden was het bewolkt met plaatselijk een buitje. Hele week mooi weer behalve op zaterdag was de gedachte. 27 mee en 2 tegelijk geklokt om 12.47 uur 1316 mpm  1e en 2e aangewezen! 2 Espeldoorn-Dokter duiven. 2 goede duivinnen. Het werd uiteindelijk 16,17, 21 etc in de vereniging en in rayon 2 vielen de eerste duiven in Gasselternijeveen.

Het werd 71 en 72 ste. Tegen 3498 duiven Etc. 19 vd 27  1:3

Clubgenoot Dick Vos uit Bovensmilde was 1e in de vereniging en 2e in rayon 1. Gefeliciteerd Dick !

9 clubgenoten bij top 10 rayon 1. Helaas lukte ons dat niet in rayon 2 .

 

We gaan de duiven klaar maken voor de 1e midfondvlucht vanuit Arlon.

 

Koningsdag 2022

Woensdag vandaag, een vrije dag ivm Koningsdag. Gisteravond nog even de stad in geweest, wat een drukte.  Het mag weer en je ziet en hoort dat mensen het gemist hebben.
Afgelopen zaterdag hadden we dan de eerste officiële vlucht van 2022. Gennep stond op het programma en er kon mooi op tijd gelost worden om 8.30 uur met een (behoorlijke)  oosten wind. 147 km. Bijna 20000 duiven zijn er gelost. De eerste meldingen kwamen zoals verwacht in Staphorst.
Op een gegeven moment komen er 2 duiven aan, maar blijven helaas nog een aantal rondjes draaien. De duiven vernemen de wind ook wel, die op de hokken staat. Op een gegeven moment wordt de eerste duif geconstateerd om 10.28  uur 1246 mpm en 2 minuten later stapt nr. 2 eindelijk op de klep. Wil eerst bij de jonge duiven naar binnen en even later bij de duivinnen, maar heb alleen een electronische klep bij de doffers en dat heeft deze keer aardig wat tijd gekost. 2 jaarlingen. Mijn eerste was ook eerste op de jonge duivenvlucht vanuit Reims. Toen mooi op tijd ook in het rayon en nu een 2e plaats in de vereniging tegen 658 duiven en in het nieuwe rayon 2 , tegen 3831 duiven een 12e plaats. Deze duivin komt uit een  rechtstreekse doffer van Appie Dunnink en de moeder heb ik gekocht van Halfman uit Ruurlo.  2 duiven met Hak bloed.  Mijn 2e duif wordt 9e in de vereniging en in rayon 34 ste.
Deze duivin komt uit een doffer van GPS en duivin van Danny de Voogd. Beide duiven met Maarten Huijsmans bloed.
Het vervolg was redelijk en om 12.55 uur waren ze allemaal weer thuis. Het ging in elk geval veel beter dan de trainingsvlucht vanuit Zutphen.
Uiteindelijk in de vereniging: 2,9,15,17 etc. met 17 prijzen van de 30 ( 1:3 ) Winnaars in de club. Comb. Poelstra-Boelens uit Assen.  Van harte gefeliciteerd !
Nu de duiven klaar maken voor de volgende vlucht vanuit Weert 200 km.
Inmiddels komen de jonge duiven ook regelmatig buiten en beginnen wat te vliegen. 1tje vond het al nodig om  in de stad Groningen naar binnen te gaan.
Over een tijdje maar eens kijken hoeveel er nog zijn. Inmiddels zijn de bonnen van Ton de Vries, Zwiep-Kikkert en B. Gossen en Zoon ook verzilverd en zitten ook op de hokken in Ekehaar Ook zitten er 2 gekregen van de Comb. Ottens. Begin juli de eerste trainingen met de Afdeling voor de jonge duiven.

Gennep, eerste officiële vlucht 2022

Vanavond 30 duiven ingekorfd voor de eerste vlucht van het seizoen 2022. 18 duivinnen en 12 doffers.

Gennep staat op het programma. 147 km.

Afwachten, het wordt in elk geval mooi vliegweer met een oosten wind. Hopelijk gaat het wat beter dan vorige week op de africhting vanuit Zutphen. Toen 33 duiven ingekorfd, 1 verspeeld en in de vereniging , met mijn eerste duif,  een 32e plaats tegen 553 duiven. Totaal 12 prijzen 1:3.

Er kwamen 4 tegelijk aan, hadden niet veel haast  maar waren ook niet vroeg. Mijn eerste duif maakte 1218 mpm. De winnaar in de vereniging is Albert Regtop. Van harte gefeliciteerd, ook het zilver was voor hem !

Allemaal succes zaterdag !

 

april 2022

Het is alweer april. Ff een tijdje geen nieuws geplaatst. Dit heeft meerdere redenen.

Allereerst wil ik nog stil staan bij het bericht dat duivenkameraad en clubgenoot Wessel Regtop op 22 februari 2022 is overleden.
68 jaar , veel te jong !! Onbegrijpelijk hoe snel alles is gegaan. Vorig jaar het bericht dat hij ziek was en  dan binnen een jaar is hij er gewoon niet meer.
Niet te bevatten.  Sinds ik lid geworden ben van De Luchtbode in 1985 ken ik Wessel.  Een top duivenmelker en een aardige vent is er niet meer.
Op de natour speelde Wessel nooit mee en dan kwam hij wel eens bij mij kijken. Wat kon hij dan genieten als er een vroege duif aankwam en helemaal als het een duif van hem was. We zullen hem missen !!

En dan nog op 1 maart in het UMCG slecht nieuws te horen gekregen over de gezondheid van mijn vader. Hij heeft myelofibrose, maar daar is nu leukemie bij gekomen. Het ziet er slecht uit. We gaan inmiddels niet meer naar het UMCG, maar wekelijks naar het WZA voor nieuw bloed.  Moeilijk om te zien, dat het slecht met hem gaat, maar we helpen daar waar het kan. Zoals mijn ouders mij altijd hebben geholpen, help ik hun nu !!

 

Dan toch nog maar iets over de duiven. Het jonge duivenhok zit inmiddels vol. Er komen nog een paar bij, maar dan is het ook genoeg. Ruim 50 stuks,
het moet voldoende zijn, maar er zal ook nog wel eens duif op het menu van de roofvogel staan. Inmiddels zijn er al 3 oude duiven minder. Helaas gepakt door de roofvogel. Vorig weekend zijn de oude duiven in de mand geweest, prachtig weer. Dat weer is inmiddels wel veranderd. Koud en komende week wordt er veel regen verwacht.  Hopelijk kunnen ze binnenkort weer de mand in.
Op 16 april staat er een africhtingsvlucht van de Afdeling vanuit Zutphen gepland. Zal mooi zijn als ze mee kunnen om vervolgens een week later de eerste vlucht te spelen.

Allemaal succes met de voorbereidingen voor het nieuwe vliegseizoen !!