Bonnen te koop tbv ladies league Afdeling 10

Nog even een beetje recLame maken.
Bonnen van topliefhebbers Afdeling 10 te koop en 1 van mij. De opbrengst is voor de ladies league van Afdeling 10.
Bieden kan op www.duiven.net/bonnenverkopingen/ladiesleague
afdeling10
Bieden kan tot 7 februari 2021 22 uur.
Neem eens een kijkje. Wellicht zit er wat voor u bij en u steunt de ladies van Afdeling 10

Koud

Inmiddels is het lekker fris, snachts vorst.
Dit is vele malen beter dan al die regen.
Volle sloten, natte paardenbak en sloffe duivenhokken. Niets aan. Nu wel bevroren waterbakken, kijken hoe lang het duurt.
Inmiddels zijn de eerste eieren er.
Gisteren een top doffer uit Staphorst gehaald.
Deze doffer mag ik een jaar lenen van Appie Dunnink. Wat een geweldig gebaar !!
Een inteelt product van het beste van Anton Ruitenberg

Nu proberen een aantal jonge duiven van te krijgen. Een kweekbox wordt nog gemaakt.

Een nieuw jaar

Inmiddels is het nieuwe jaar begonnen.
Een nieuw jaar met nieuwe kansen !
Deze week heb ik de duiven gekoppeld, hopelijk kunnen ze na het weekend allemaal tegelijk los in het hok. Wel een paar te fanatieke doffers gezien. Duivinnen met kapotte ogen/koppen. Hopelijk valt het uiteindelijk mee. Ik zal blij zijn als alles zit te broeden. De eerste dagen zijn niet de leukste, vind ik.

Binnenkort staan alle stamkaarten van de kweekduiven ( vastzitters) op deze site.
Er worden nog een paar toegevoegd.

Vanaf morgen staat er op www.duiven.net een bon van mij te koop,voor een jonge duif 2021.
De opbrengst komt ten goede van de ladies league van Afdeling 10.
Ook heb ik een paar late jonge duiven 2020 geschonken. Deze zitten inmiddels in Limburg en Friesland. Ik hoop dat de nieuwe eigenaren er succes mee hebben.

Tot de volgende keer !

Winter

Het is weer tijd voor een beetje nieuws. Een maand geleden heb ik voor het laatst nieuws geplaatst.
In deze wintertijd gebeurt er ook niet zoveel. In dit bijzondere jaar al helemaal niet. Nu ben ik ook geen tentoonstellingsloper, in het najaar is het normaal gesproken tijd om volleybalwedstrijden van de meiden te bezoeken. Helaas valt dit nu ook allemaal uit. Er wordt helemaal niets op duivengebied georganiseerd. Alleen vergaderen we via Skype met het bestuur.
Je ziet wel allemaal bonnenverkopingen om de clubkas te spekken. In deze coronatijd zijn er natuurlijk helemaal geen andere inkomsten voor de verenigingen. Mijn vereniging heeft dit niet, waarschijnlijk geld genoeg of niemand die dit organiseren wil of kan. Wel jammer, want je ziet soms behoorlijke eindbedragen.

De duiven zien er al weer mooi uit. De meeste duiven zijn al compleet door de rui en klaar voor de kweek.
Ik wil eigenlijk nog even wachten, maar het begint af en toe wel te kriebelen. Straks wel een paar dagen vrij en dat is wel handig met het koppelen om ze bak voor bak los te laten. Eigenlijk moet ik het niet doen ivm de hongerige roofvogel die begin volgend jaar de jonge duiven vast komt bezoeken. Van een aantal koppels wil ik wel graag wat meer jonge duiven hebben.
Op papier ben ik al bezig met de koppelingen, maar het verandert nog regelmatig… Ook kwam ik er erachter dat van de 4 GPS duiven met Huijsmans bloed, waarschijnlijk 3 doffers zijn en 1 duivin. Dat is wel jammer, maar dat probleem is inmiddels ook opgelost. Er komen binnenkort nog 2 duivinnen bij met 100 % Huijsmans bloed. Samen met Mark Espeldoorn hebben we nog 2 duivinnen aangeschaft, zodat we 3 koppels kunnen maken met deze duiven. Zodra ze afgeleverd zijn, zal ik de stambomen vermelden. Hopelijk een mooie versterking voor de hokken in Ter Apel en Ekehaar !!

“Texel” gaat naar Engeland

Afgelopen zondag is de veiling op GPS auctions afgesloten. Texel is verkocht en gaat naar Engeland. Het was voor mij de eerste keer dat een duif via een veiling is verkocht. Een spannende gebeurtenis. Binnenkort zal ze naar Engeland verhuizen.
I wish the buyer good luck with this pigeon !!

Hak duiven in Ekehaar

Gisteren de laatste duiven aankopen gedaan voor het kweekseizoen 2021.
Ik ben in Staphorst, bij Appie Dunnink en in Ruurlo, bij Gertjan Halfman (kweekcentrum) geweest.
Appie vliegt vanwege tijdgebrek niet meer met zijn duiven, maar heeft er nog geweldige duiven zitten. Hij is nog steeds bloedfanatiek. Zijn kameraad Feike Wilpstra uit Groningen vliegt er hard mee. Zo zag ik een keer wat op duivenmarktplaats staan en heb contact met Appie opgenomen. Gisteren geweest en prachtige duiven gezien en meegenomen. Duiven uit de lijn van het geweldige koppel De Vechter x De Stamduivin van Hans Hak uit Maurik.
Op duiven.net was een veiling van Hakduiven bij kweekcentrum Ruurlo en daar heb ik ook een doffer, ( maar het kan ook nog wel een duivin zijn ) aangeschaft. Na wat gezellige uurtjes melken in Staphorst doorgereden naar Ruurlo en daar een schitterende duif opgehaald.
Nu afwachten wat het gaat brengen. Positieve duiven-energie krijg ik wel van dit soort bezoekjes.
Heb nu al zin in seizoen 2021 !! Eerst nog ff de rui door en dan gaan we beginnen. Ik wil eigenlijk niet zo vroeg beginnen met kweken ivm de roofvogel, maar wil dit jaar van de kwekers wel wat meer duiven hebben. Het koppelen op papier kan alvast beginnen. Binnenkort komen de stambomen op de website onder het kopje kweekduiven.
Afgelopen week heb ik de stamboom van Texel bijgewerkt en gemaild naar GPS. Volgende week start deze veiling. Erg benieuwd hoe dat gaat lopen.

Versterkingen

Het is weer een tijdje geleden dat ik wat nieuws geplaatst heb. De hoogste tijd om iets te melden over de (hopelijk) versterkingen voor het kweekhok.
In augustus ben ik samen met Mark Espeldoorn naar GPS in Elshout geweest. Aanleiding voor dit bezoek was de verkoop van Texel (15-273) via GPS in november en we lazen dat GPS rechtstreekse duiven heeft van Maarten Huijsmans uit Hoogerheide. Een liefhebber uit Brabant die geweldig presteert met zijn duiven. We hebben hier samen 4 duiven aangeschaft, met in de stambomen namen als Doutzen, Super Cees, Olympic Roel, Bulldozer, Miss Universe etc. 2 duiven hebben naast Huijsmans bloed ook mevr. Snellen bloed ( Messi, een super kweker )
Met 1 duif hebben we wat pech gehad en daarvoor hebben we onlangs een nieuwe opgehaald. Verkerk x Huijsmans.
We zijn zeer benieuwd wat deze duiven op de kweek gaan doen. Binnenkort komen deze stambomen onder het kopje kwekers op deze site.

Ook ben ik in augustus op bezoek geweest bij mede bestuurslid en LC lid van Afdeling 10 Gerald Ensing uit Valthe. Ik had een bon van hem gekocht en op mijn verzoek is dit een zomerjong geworden. Voor de kweek dus. Het is er niet 1, maar ik ging met 2 prachtige jonge duiven naar huis, waaronder een dochter van zijn geweldige vlieg- en kweekduif Catootje ( een dochter van de bekende Tears, een super kweker ) Als het goed is, heb ik een doffer en een duivin gekregen. Een heel mooi kweekkoppel !!

Daarnaast ga ik binnenkort nog naar een liefhebber toe voor de laatste aankopen. Hierover later meer.
Dan stop ik ook met het kijken op internet van diverse verkopingen, want je wordt ontzettend lekker gemaakt met van alles wat op internet te koop staat. Ik had al ruimte gemaakt, omdat ik wat minder kwekers wil, maar het komt er gewoon weer op neer dat ik net zoveel koppels heb als vorig jaar.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik van zulke bezoekjes wel weer positieve energie krijg om er straks weer volle bak tegen aan te gaan ( hoewel de tijd nog altijd beperkt is )

Inmiddels is Texel bij GPS op de foto gezet ( wel btje kaal, maar dat is in deze tijd van het jaar zo ) We gaan in november zien wat het oplevert.
Texel, winnares van 4 eersten, waarvan 2 tegen circa 10.000 duiven. Ze komt in de veiling van super prestatie duiven, 8 november.

Het zit erop

Afgelopen donderdag 20 jonge duiven ingekorfd en vrijdagavond 20 natourduiven. Ik was er niet helemaal gerust op. Trainen werd minder en heb ze ook al paar weken niet meer weggebracht.
De neststand was volgens mij ook niet meer de mooiste voor een super resultaat. Nog wel getwijfeld om 10 natour duiven naar Burdinne te doen en achteraf…
Beide vluchten zijn gelost om 8.45 uur en wederom zat er (helaas) west in de wind.
Chalons Champagne 472 km jong
Burdinne 285 km natour
Om 11.44 uur klok ik wederom de 929 1587 mpm als eerste duif. Deze Espeldoorn Dokter duif heeft het super gedaan dit jaar. Tussendoor nog gewond geweest,maar weer helemaal terug !
Dan volgen weer 2 Espeldoorn Dokter duiven.
Wat heb ik al een goede duiven van hun gekregen.
In de vereniging wordt mijn eerste duif 3e gevolgd door 9 en 10. 15 prijzen.
In rayon 2 9e etc met 14 vd 20 tegen 1371 duiven. In de club wint Jan de Weerd de 1e prijs. van harte gefeliciteerd.
Hierdoor eindig ik in de vereniging
1e on- en aangewezen.
In de Afdeling 5e onaangewezen en 4e aangewezen. Bij de duifkampioenen 3,13,14
Dan de jonge duiven. Dit ging moeizamer dan verwacht. In de vereniging 324 duiven
Klok ik mijn eerste duif om 14.47 uur
1304 mpm. Dit is goed voor de 14e plaats in de club. In rayon 2 is dit een 31e plaats.
In de vereniging heb ik 10 prijzen 1÷3
Mijn eerste getekende had ook prijs en heeft dit jaar niet gemist in de vereniging.
Duifkampioen geworden en in de Afdeling 15e.
In de club wint comb. Poelstra Boelens
Van harte gefeliciteerd.
Ik word in de club 4e Onaangewezen en 1e aangewezen.
Al met al dik tevreden over dit bijzondere jaar. Nu wat meer tijd voor andere zaken dan duivensport. Inmiddels zijn er wel al wat versterkingen opgehaald. Daarover later meer.
Voor wie nog doorgaat, veel plezier met de taartvluchten en of vlucht vanuit Keulen, georganiseerd door de vereniging in Beilen.
Inmiddels zijn de officiële vluchten gestopt en is de wind gedraaid naar oost…