Mooie resultaten op Weert en Chalons

Inmiddels is het al weer zaterdag, toch nog maar even een verslagje van vorige week.
Een natourvlucht vanuit Weert en jonge duiven vanuit Chalons en Champagne. Deze plaats is iets veranderd, Courtisols, andere coördinaten, zelfde gemeente. NPO / compuclub heeft het lossingsstation niet gewijzigd. Het maakt ook niet uit.
Op donderdagavond 16 jonge duiven ingekorfd met niet al te veel vertrouwen. De meeste jonge duiven hadden die week ervoor stil gezeten ivm vakantie ( niet ingekorfd op Venlo ) Zelf heb ik de duiven nog wel weggebracht. Hopen was op een vroege.
Op vrijdagavond 19 duiven ingekorfd op de natourvlucht. Een eiergala in het hok. Duivinnen hadden net gelegd of moesten leggen. Geen ideale situatie.
Weert is zaterdag gelost om 9 uur met een zuidoosten wind, in Frankrijk de jonge duiven om 8.30 uur.
Om 11.15 uur wordt mijn eerste duif geklokt. 1478 mpm. Een doffer op een groot jong. 2 minuten later valt de 2e. Een duivin op klein jong.
3e duif weer een doffer ( van de 4 ). Mijn 4e is een duivin in het jonge duivenhok op eieren en zo blijkt, als duivinnen net gelegd hebben of moeten leggen, is het geen ideale stand voor kopprijzen….
De resultaten in de vereniging:
tegen 523 duiven 1,2,3,9 etc. 14 prijzen van de 19
in rayon 2 1,5,8 13 prijzen
in rayon 1 t/m 4 een 8e prijs tegen 7616 duiven
Dan de jonge duiven. Deze gingen behoorlijk sneller dan ik in eerste instantie had verwacht. Het verloop was pittig. Grote gaten bij veel liefhebbers.
Om 13.44 uur klok ik mijn eerste duif.1479 mpm. Een duif gekregen van de Comb. Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel. De hoop komt uit, een mooie vroege duif blijkt later. 2e in de vereniging achter Wessel Regtop, van harte gefeliciteerd Wessel. In rayon 2 4e tegen 490 duiven en in het noorden van de Afdeling een 7e plaats tegen 1368 duiven. Grote gaten inderdaad. Bijna een half uur wachten op nummer 2, maar was allang blij dat ik er 1 had…
De resultaten in de vereniging 2,27 met 4 prijzen van de 16. Het ging moeizaam, maar uiteindelijk wel alles thuis.
Hieronder nog de stamboom van mijn eerste duif van Weert

Hopelijk straks een vlucht vanuit Bierges. Allemaal succes. Ik zal wat sneller zijn met het verslag…