Systeem

Ik heb de beschikking over een hok van 7 meter en van 4 meter. Zie foto accommodatie.

Het hok van 7 meter is opgedeeld in een gedeelte voor de oude duiven ( 16 broedkooien ) en een gedeelte voor de jonge duiven . ( 2 hokken ) In 2014 heb ik voor het eerst de jonge duiven in deze  2 hokken naast elkaar. De winterjongen en de latere jongen heb ik in eerste instantie apart, ook met africhten. Voordat de vluchten beginnen doe ik de deur open en heb ik 1 jonge duiven hok. Dit is makkelijker met trainen etc.
De weduwduivinnen, samen met enkele nestduiven ( 8 koppels ) heb in het andere hok. De kwekers  (8 koppels)  zitten daar naast en hebben een vaste ren. Verder heb ik 2 verrijdbare rennen. ( 1 voor de jongen en 1 voor de oude duiven )

Ik koppel meestal alle duiven half januari. Ik leg ( indien mogelijk ) eieren over van de kwekers naar de vliegduiven. Daarna gaan de oude duiven ( in maart ) op weduwschap. Wel heb ik een aantal oude duiven op nest bij de weduwduivinnen in. Dit bevalt zeer goed.

Ik vlieg totaal weduwschap. Doffers en duivinnen gaan mee op de vluchten. Wel blijft er een aantal duiven thuis. Ik vlieg dus niet met alle duiven, van sommige koppels is of de doffer of de duivin thuis, maar er gaan ook complete koppels mee.

In 2015 heb ik de vliegduiven langer op nest doorgespeeld, ik heb ze pas vlak voor de eerste fondvlucht op weduwschap gezet.