Historie

Hoe het allemaal begon

Rolde, 1985

Mijn ouders hadden kanaries, parkieten etc. Op een dag in 1985 kwam er een postduif aanvliegen. Het was een Belg. Ik heb het eigendomsbewijs ontvangen en langzaam aan, gingen de parkieten weg en kwamen er meer postduiven bij. Ik ben in 1986 jeugdlid geworden van PV De Luchtbode te Assen, waar ik momenteel nog steeds lid van ben. Het is een vereniging die behoort tot Afdeling 10 Noord-Oost Nederland, rayon 5 ( Westerbork, Beilen, Smilde en Assen. Ook ben ik lid van Fondclub Noord Nederland. In de eerste jaren heb ik van verschillende liefhebbers van de club duiven gekregen en met raad en daad bijgestaan door Wessel Regtop uit Assen. In 1993 moest ik in militaire dienst, maar dankzij mijn ouders konden de duiven blijven. Samen met mijn vader, inmiddels ook fanatiek liefhebber, werd een combinatie aangegaan. Hulp van mijn ouders is er altijd geweest en is er nog steeds !!

Assen-Rolde, 1997

In maart 1997 ben ik op me zelf gaan wonen in Assen. Helaas een locatie waar je geen duivenhok neer kan zetten, maar speelde toen met mijn vader in Rolde onder de naam comb. Schuiling.

Assen, 2000

In 2000 ben ik verhuisd naar een ander adres in Assen ( Marconistraat) en de start was in 2001 met de jonge duiven. Na enkele succesvolle jaren in Assen zijn we in 2006 verhuisd naar de huidige locatie in Ekehaar.

Ekehaar, 2006

In 2007 is in Ekehaar een nieuwe start gemaakt met de jonge duiven. Ik heb mijn betere vliegduiven niet overgewend, maar gebruikt voor de kweek. Het Gobius duivenhok uit Assen is meegenomen naar Ekehaar. Een paar jaar later is er nog een klein Gobius hok naast gezet.

Inmiddels heb ik allerlei bestuursfuncties binnen de duivensport bekleed: Concourspenningmeester en secretaris van De Luchtbode te Assen, bestuurslid van Afdeling F en later Afdeling 10 (tevens jeugdcommissie) Momenteel ben ik nog secretaris van de Noordelijke Kampioenen Dag.