Lente

Hoewel het vandaag officieel Lente is, zijn de temperaturen helaas weer wat gezakt. Niet normaal de afgelopen dagen, temperaturen van rond de 17 graden. Heerlijk, alleen jammer dat er dan ook gewoon gewerkt moet worden…
Mooi duivenweer in elk geval, hopelijk is dat ook zo vanaf april t/m september. Ik ga mij dit seizoen namelijk bemoeien met de lossingen van de Afdeling. Namens het bestuur zit ik in de lossingscommissie van Afdeling 10. Ik hoop op een mooi seizoen met goed duivenweer en prima verlopen vluchten. We gaan in elk geval ons best doen.

Eindelijk weer eens nieuwsbericht. Duivenmelkers werden al ongerust. Het vorige stukje ( ook nog eens heel weinig tekst) was alweer van 4 februari.
Druk, druk, niet alleen met vergaderingen van de Afdeling, maar we zijn ook nog druk in de tuin bezig. En het was een tuinklusje, maar inmiddels is het een klus geworden. Gelukkig doen we niet alles zelf, maar toch.

De duiven:
De eerste jonge duiven van de kwekers zijn gespeend en zitten overdag veel in de ren. Kunnen ze alvast de roofvogels bekijken.
Inmiddels zijn er ook 2 Belgen aan toegevoegd, onze vereniging organiseert een Belgencompetitie. Een leuk initiatief, kijken hoe dit gaat.
Bij de meeste vliegduiven liggen jonge duiven, de jaarlingen waren wat later met leggen en die eieren komen binnenkort uit.
Ook heb ik ze al af en toe buiten gehad. Toch wel spannend om de duiven weer los te laten. Daarbij komt dat ze op kleine jongen zitten, raak je een duif kwijt, wordt het ook lastig voor de jonge duiven… Maar met dit mooie weer kriebelt het en wint het gevoel het van het verstand om ze toch maar los te laten.Er is ook een afspraak gemaakt met Nanne Wolff voor een controle van de duiven. Een gezonde start dit jaar ( hoop ik )

Morgen naar Houten, de voorjaarsbeurs. Wessel Regtop haalt mij op en dan rijden we via Meppel om Erwin Seinstra op te halen. Het wordt vast een leuke, gezellige dag. Ik heb mijn boodschappenlijstje al gemaakt. Uiteraard een bezoek aan de stand van Mark en Annette Espeldoorn-Dokter uit Ter Apel. Zij staan daar met duiven en er zit goed materiaal bij. Ik weet het uit ervaring, denk maar aan mijn “Annette”.In 2018 een eerste van de gehele Afdeling 10 ( rayon 1 t/m 4 ) vanuit Weert tegen 5659 duiven en vele andere kopprijzen. Een rechtstreekse duif van deze combinatie.
Een aanrader ( standnummer 228 )