Lang weekend

Zoals in het vorige nieuwsbericht al aangegeven, heb ik vrijdagavond 10 duiven naar de club gebracht.
7 duivinnen en 3 doffers. Waarom maar 10 ? Ik vertrouwde het weer niet echt en heb besloten om een aantal duiven thuis te laten. Zo simpel is het.
Zoiets kan goed uitpakken, maar ook helemaal verkeerd. Het is helaas niet gelukt om de duiven zaterdag te lossen. Ze zijn op zaterdag naar Deurne gereden met de duiven, zodat we daar op zondag konden lossen. Zondag was het eerst ook nog niet goed, de duiven zijn pas om 15.01 uur gelost in Deurne met een harde w-zw wind.Een afstand van 176 km naar Ekehaar. Ik had verwacht dat het veel sneller zou gaan, maar om 16.57 uur valt de 17-644 een Koelma duivin op de klep (1509 mpm).Een halve minuut later nr 2 en om 17 uur nummer 3 en dat zijn de prijzen in de vereniging en rayon. Helaas veel te laat. In de vereniging goed voor de 37e plaats tegen 151 duiven. Een vlucht / weekend om snel te vergeten. Jan Kamminga uit Assen wint deze vlucht en zit ook lekker vroeg in het rayon. Van harte gefeliciteerd !! Troyes is maandag om 7 uur gelost. De winst in de club is voor Comb. Snijder-Mulder uit Vries. Ook mooi in de top van het noorden van de Afdeling. Gefeliciteerd !!

Verder ben ik bezig met het inkrimpen van het kweekhok, er staan inmiddels een 2 tal kweekdoffers op duivenmarktplaats. Misschien kan ik er nog iemand blij mee maken. Beide doffers zijn mooie duiven in de hand ( ook volgens Beute ) en hebben een prima stamboom. Het gaat om de 14-538 en 17-418, ze staan ook op deze website onder kweekduiven

Vandaag de jonge duiven nog even weggebracht. Gelukkig was het vanochtend goed weer en ben ik vrij. Ik heb de jonge duiven van mijn ouders ook meegenomen. Momenteel sukkelt mijn vader met zijn gezondheid. Geen goed nieuws te horen gekregen en dat is zwaar kloten. Lastig allemaal, maar we gaan ervoor. Helpen daar waar het kan !! We proberen de jonge duiven op tijd klaar te hebben en dan korven we ze in voor de africhting vanuit Enschede, aankomend weekend.