k..weekend

Het is inmiddels zondag. Er is nog geen duif gelost. Gepland stond de eerste fondvlucht en een vitessevlucht.
De fondvlucht is uitgesteld naar maandag en er is hoop dat de duiven in Deurne vanmiddag nog gelost kunnen worden.
Wat een weekend zo. Niets aan. Ik heb niet ingekorfd voor de fond en 10 duiven uitgezocht voor de Vitesse.
Ik had nog niets gemeld over vorige week. Onze afdeling had besloten om niet in de bloedhitte op vrijdag, maar op zaterdagavond in te korven.
20 stuks had ik op reis gestuurd naar Chimay, een afstand van 359 km naar Ekehaar.
Zondagmiddag stond er ook een verjaardag gepland in de buurt van Almelo. Hopelijk zie ik nog wat duiven terugkomen.
Het weer zat eerst niet mee, de duiven zijn gelost om 10.40 uur in Chimay met een zuidwesten wind. De verwachting was dat het weleens heel snel kon gaan. Dit viel wat tegen. Voor 14 uur duiven en dan tegen 14 uur in de auto.. helaas. De verjaardag gemeld dat we iets later zouden komen. Om 14.13 uur kwam mijn eerst getekende op de klep. Wederom de duivin 293 van 2015 ( volgens mij eerder eens getypt of gezegd dat ze van 2014 is, maar het is 2015. Een dame op leeftijd. Een paar minuten later nr.2 mijn 2e getekende en even later mijn 3e getekende. 5 minuten na mijn eerste duif 7 duiven in de klok van de 20. Nadat de uitslag er was, ontving ik al tips om mijn uitslag in te sturen voor de Gouden Duif competitie. Wat leuk dat liefhebbers zo attent zijn, alleen jammer dat deze 3 niet extreem vroeg waren. In de vereniging wordt mijn eerste duif 5e en in rayon 2 38ste tegen 1719 duiven.
Totaal in vereniging 1:4 7 prijzen en in rayon 2 1:3 8 prijzen.
In de vereniging wordt comb. Ottens wederom eerste. Die hebben ze, ondanks een verhuizing, weer in hele goede doen. Vorige week eerste van gehele noorden en nu weer 1e in de club. Top gedaan. van harte gefeliciteerd.
Hopelijk hebben we vandaag nog een vlucht ! Later meer.