Het afgelopen weekend

Geen duiven meegedaan. Ik kan mij niet herinneren dat ik vanwege de slechte weersvoorspellingen geen duiven heb ingekorfd.
Dan is het zaterdagochtend en zie ik, ondanks het onweer, dat het zonnetje er door wil komen. Ik dacht “die gaan straks los, toch wel een beetje balen dat ik niets mee heb ”
en ja hoor, ondanks het zeer slechte zicht, zijn de duiven in Zutphen om 6.50 uur losgelaten. De zuidgroep in Wijchen om 6.45 uur.
Het weer was beter dan ze voorspeld hadden, echter nog niet super. Het zicht was slecht.
In onze vereniging weinig duiven, veel liefhebbers hadden niet ingekorfd. 304 duiven, 14 liefhebbers en een aantal oude duiven.
Winnaar van beide ( oud en jong )vluchten, Bertus Dik uit Assen en hij heeft met zowel de oude als de jonge duiven de snelste van rayon 1 t/m 4.
Een super prestatie, van harte gefeliciteerd.
Toch was er nog wel een jonge duif, geboren in Ekehaar, die het super deed op Zutphen. Tim Boelens ( van comb. Schipper-Boelens ) meldde mij dat hun eerste duif bij mij wegkomt.
Deze duif is 2e in de vereniging en derde van alle duiven ( rayon 1 t/m 4 ) totaal 7179 duiven. Altijd leuk te horen !! Gefeliciteerd met dit resultaat.
Op naar a.s. weekend, ze gaan zeker mee !!