Grootmeester Afdeling 10 Bierges

Afgelopen vrijdag 20 duiven ingekorfd voor de natourvlucht vanuit Bierges. 13 duivinnen, 2 doffers en 5 jonge duiven.
Dreis Bruck stond op het programma, maar vanwege de slechte weersvoorspelling in Duitsland heeft het bestuur besloten om naar Bierges te gaan. Friesland stond daar ook en op zaterdagochtend zijn de duiven daar om 9 uur losgelaten met een hoofdzakelijk westen wind, later draaiend naar W-NW. Een afstand voor mij van 282 km. Het was wel zeker dat de duiven niet droog over zouden komen. Dat is uitgekomen, sommige duiven waren kletsnat. Buien en onweer heeft het verloop zeker beïnvloed. Om 12.23.05 klok ik mijn eerste duif. 1391 mpm. Een duivin gekregen van de Comb. Espeldoorn-Dokter. Wederom dus een duif gekregen van deze combinatie als eerste op het hok. Wat heb ik al een goede duiven van hun gekregen. Werkelijk geweldig. Elk jaar ruilen we duiven. Heb zaterdag direct maar even met Mark gebeld en ook volgend jaar gaan we weer ruilen !! Dan moet ik 6 minuten wachten op mijn 2e duif en daarna weer even wachten op nr. 3 en 4. Om 13.02 uur heb ik er 17 terug en deze hebben allemaal prijs in vereniging en rayon. Om 14 uur heb ik alles terug.
In de vereniging begin ik op de 2e en 7e plaats tegen 531 duiven.
In rayon 2 2,12,21,25 etc. tegen 2007 duiven
In het gehele noorden tegen 6278 duiven een 13e plaats.
De Combinatie Ottens wint deze vlucht, van harte gefeliciteerd hiermee !
Al met al super tevreden en op maandagavond had ik een gemiste oproep van het Spoor der Kampioenen. Altijd een goed teken als het Spoor belt. En jawel afgelopen zaterdag was ik Grootmeester van Afdeling 10 op deze vlucht. Een mooi resultaat !!
Ik weet heel goed dat het “maar” natour is, met veel kale zomerjongen, maar er doen ook nog wel liefhebbers mee die er ook echt voor gaan.
Komende zaterdag de laatste vluchten. Jong donderdag inkorven voor Rethel en natour vrijdag inkorven voor Dreis Bruck.
Allemaal succes.