Geen fond, maar vitesse

Zoals de kop van deze tekst al direct aangeeft, afgelopen donderdag heb ik geen duiven ingekorfd voor de eerste eendaagse fondvlucht.
en daar hoef ik geen spijt van te hebben. Wat een ellende was dat. Veel duiven zijn nu ( zondagochtend ) nog onderweg.
In Friesland is het zelfs doorklokken. Wat ontzettend jammer, maar misschien ook wel een beetje te verwachten. Hebben we niet vaker met dit weertype (circa 30 graden en o-zo wind ) slechte vluchten gehad ?! Hopelijk komen er nog een behoorlijk aantal na.
De winnaar van deze vlucht vanuit Nanteuil ( circa 500 km ) was in onze vereniging Wessel Regtop. Hij pakt er ook 2 bij de eerste 10 van het gehele concours. Van harte Gefeliciteerd.

Afgelopen donderdag zijn er nog 2 jonge duiven van mij verhuisd naar Hierden, W. Mostert en zoon zijn op bezoek geweest. Jan Willem had een bon van mij gekocht. Na een voor hun lange reis, nog even gezellig over de duivensport gepraat. Ze vliegen hard daar in Hierden in een sterk rayon/ district pakten ze vorige week een eerste tegen circa 7000 duiven op Chimay in Afdeling GOU. Ze vliegen het hele jaar op nest. Ik ga er nog eens goed over nadenken….(Plan C )

Vrijdagavond 25 duiven ingekorfd. 11 doffers en 14 duivinnen. Deurne stond op het programma. Een afstand van circa 176 km.
Gelukkig zijn de duiven op tijd gelost. Wel vond ik het toch nog vreemd dat er eerst getwitterd werd dat de fond om 6.15 gelost wordt en dit later 6.30 uur is geworden. Lagen ze nog te pitten ? Deurne is gelost om 6.50 uur. Er was overleg met Friesland omtrent de lossingen en Friesland lost in Wijchen om 7.30 uur. Hebben ze elkaar niet gezien ?! De Friezen zijn er als raketten vandoor gegaan. Die hadden met een o-zo wind , de wind enorm in de rug en dat kon je duidelijk zien in de meldingen / uitslagen ( > 2000 mpm)

Ik had er wel op gerekend dat de duiven tegen de 90 km per uur zullen vliegen, 2 uurtjes dus. het duurde dus ook iets te lang, dat mijn eerste duif in het zicht kwam. En als ze dan ook nog niet heel veel haast hebben om op de klep te landen, weet je dat je niet vroeg zit. Klok geeft aan 08.54 uur (1416 mpm)
Om 9 uur heb ik er 4, maar dan gaat het moeizaam. Uiteindelijk tegen 14 uur mijn 24ste en dat is de voorlopige eindstand. Ik mis er dus nog 1.

In de vereniging begin ik op de 10e plaats tegen 344 duiven en heb ik (maar) 5 prijzen. In het rayon is het slecht. De aantrekkende wind heeft hier zeker niet mee geholpen, beginnend op plaats 81 met ook 5 prijzen. Winnaar in de club is jan Smit uit Assen. Van Harte Gefeliciteerd met de overwinning.
Hij wordt 5e in het rayon en dat is ons enige duif van de vereniging bij de eerste 10. Dat is ook wel eens anders geweest.

Hier gaan we over naar Plan B, alhoewel ik nog geen idee heb , wat dat gaat inhouden. Dat het anders moet, is wel duidelijk.

Op naar de volgende midfondvlucht.