Eerste officiele vlucht: koud

Afgelopen vrijdag was het dan zover.
Inkorven voor de eerste vlucht seizoen 2019. Ook kon Iris kampioen worden met haar volleybal team. Aanvang: 19 uur
Inkorven vanaf 19uur. Gelukkig kon ik mijn duiven in Rolde afzetten en heeft mijn vader de duiven ingekorfd. Bedankt pa !! 20 stuks. Toch wat thuis gelaten ivm de kou en de weersvoorspelling. Friesland had de vlucht op donderdag al afgelast…
Lastige situaties voor de lossingscommissie. Wat ga je doen.Na goed overleg hebben wij gekozen voor Kalkar en Venlo.
Er zal niet vroeg gelost worden ivm de kou, maar het zal ook koud blijven. S’middags kans op winterse buien. Niet te lang wachten dus met lossen.
Kalkar 133 km naar Ekehaar.
Om 10.30 uur zijn de 6845 duiven gelost in Kalkar. Om circa 12.22 uur zag ik 3 duiven lansgaan. Dan baal je want dan ben je te laat. Het duurde even voordat nr. 1 zich meldde. Niet veel haast om naar binnen te gaan. Een rechtstreekse duivin van Wessel Regtop, maar ze ging naar binnen zonder geconstateerd te zijn. Gauw het hok in en om 12.24.02 over de antenne gehaald. Snelheid 1169 mpm. Een minuut later nr. 2 Big Star en weer een minuut later nr. 3 dan helaas even wachten op de rest. 6 minuten rust.
Om 12.34 uur heb ik er 6. Deze hebben prijs in de vereniging. Totaal waren er 392 duiven ingekorfd door 16 liefhebbers. Niet heel veel voor een eerste vlucht.
Melden: helaas wordt er weinig gemeld, want op de meldsite stond ik 18e van het noorden. Ik zet er zelf ook altijd maar 1 op, maar als iedereen dat doet heb je wel een beter beeld. Nu was ik 15e in de vereniging. Winnaar is comb. Snijder-Mulder uit Vries. Een mooie overwinning want zij pakken ook de eerste van het gehele concours. Gefeliciteerd mannen.
In rayon 2 begin ik op de 19e plaats tegen 1909 duiven met 8 prijzen. In het totaal wordt het een 43ste plaats.
S’avonds mis ik er nog 1 en die is er nog steeds niet weer. Best jammer, een jaarling doffer. Hopelijk komt hij deze week nog na. Gelukkig gaan de temperaturen weer omhoog en hopelijk hoeven we de dikke winterjas dit sezoen niet meer aan te hebben.

Vanochtend in Ter Apel geweest bij Mark en Annette Espeldoorn-Dokter. Altijd gezellig en met 6 prachtige jonge duiven weer naar Ekehaar gereden. Er zitten ook al wat van mij bij hun. Hopelijk hebben we er succes mee.

Binnenkort ( mei) gaan er duiven van ons naar Tsjechie. We doen ook dit jaar weer mee met de eenhoksrace Talent Quatro onder de naam Team Ekehaar-Ter Apel.
Nu de duiven weer klaarmaken voor de volgende vlucht vanuit Venlo. Op naar vlucht nr.2. Allemaal succes met de voorbereidingen.