eind december 2021

De kerstdagen zitten er weer op. De gourmetset kan weer de kast in. Nog een paar dagen werken dit jaar en dan hebben we 2021 ook weer achter de rug.

Op dit moment is er een bonnenverkoop op www.duiven.net ( 1 van de velen ) van de vereniging in Ter Apel. Ik heb PV De Stormvogels een jonge duif 2021 geschonken. Een prachtige jonge duif ( al zeg ik het zelf ) met een mooie stamboom. Uit 2 goede vliegduiven van mij, gekweekt tijdens de natour.

Stukje tekst behorende bij de bon / duif op duiven.net / bonnenverkoop /vereniging Ter Apel / koop 8

Hier een duif 2021 van één van de smaakmakers in Rayon 2 van afdeling 10. Edwin is lid van de Luchtbode in Assen. Sinds september 2006 woonachtig in Ekehaar. Liefhebber van de Vitesse en Midfond vluchten. Hij speelde ook het afgelopen seizoen 2021 mooie kopprijzen en kampioenschappen in zowel verenging, rayon en Afdeling 10. In 2021 o.a. in de vereniging P.V. De Luchtbode Assen. 2e Vitesse, 1e Midfond on – en aangewezen, 1e en 2e duifkampioen Midfond, 1e Natour on- en aangewezen. In Rayon 2 de 4e Vitesse, 1e Midfond on- en aangewezen, 1e Natour en 2e Natour aangewezen. In de gehele Afdeling 10 behaalde hij de 12e Vitesse, 8e Midfond, 4e Midfond aangewezen, 2e Natour en 9e Natour aangewezen. Het hok is voornamelijk opgebouwd met duiven van Frans Zwols Gramsbergen, Comb. Espeldoorn-Dokter Ter Apel, Comb. Van der Stouwe-Douna Donkerbroek, Wim en Jolanda Koelma Joure, Ton de Vries Nieuwleusen en Wessel Regtop Assen. In 2020 zijn er duiven aangeschaft bij Appie Dunnink uit Staphorst (met Anton Ruitenberg en Hans Hak bloed) en bij GPS en Danny de Voogd (met Maarten Huijsmans bloed).Voor meer info: http://www.edwinschuiling.nl De geschonken duif is tijdens de Natour geboren, gespeend op 18 september. De ouders zijn mede verantwoordelijk voor de behaalde kampioenschappen van het gehele jaar. Het zijn de betere vliegduiven!! De stamboom spreekt voor zich!! Duif is af te halen in Ekehaar. Wie gaat er met deze duif aan de haal?

Bieden kan nog t/m 30 december 22.00 uur

 

De kweek- en vliegduiven zijn door de rui en klaar voor de kweek. Lang getwijfeld over de koppeldatum, maar inmiddels ben ik eruit. De koppels staan op papier. Af en toe vindt er nog een kleine wijziging plaats….
Alles tegelijk koppelen in de eerste week van januari 2022 en dan proberen wat eieren van de kwekers over te leggen. Om alles in goede banen te leiden is het waarschijnlijk wel wat meer werk, maar op deze manier hoop ik wat meer jonge duiven van bepaalde koppels te kunnen krijgen.

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een goed 2022 !!

Tot volgend jaar !!